Whiskybaserte kremlikører

Nykommeren Maloney's er en sterk utfordrer til Bailey's, men skiller deg en del fra denne og de andre ved at den ikke er så søt.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 11:58

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Whiskybaserte kremlikører

(86p)
Maloney's
Terra Ltd
Irland
49115 Vingrossisten - kr 146,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Vingrossisten
Farge og duft: Lys brun. Delikat duft med en touch av whisky, men mest melk- og sjokoladetoner samt litt toffee.
Smak: Følger duften, svært godt balansert, sitter lenge uten å føles tung (UÅ)
Bruksområde: On the rocks eller bar.
Vurdering: En svært harmonisk kremlikør siden den ikke er så søt. 86 p
Laget av: Fløte, vin, kakao, vanilje, whiskykonsentrat
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Baileys Mint Chocolate
Bailey & Co
Irland
45463 VSD - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Diageo Norway
Farge og duft: Lys brun. Fin duft av sjokolade og mint.
Smak: Behagelig og bløtt anslag, god fylde, flott preg av mint, god ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Varme drinker, bar.
Vurdering: En godt laget kremlikør, men aller mest for de som liker After Eight. 85 p
Laget av: Irsk fløte, kakao, vanilje, irsk whiskey, irsk brennevin
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Baileys Crème Caramel
Bailey & Co.
Irland
49401 VSD - kr 199,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Diageo Norway
Farge og duft: Lys brun. Fin duft av kaffe, sjokolade og ristete nøtter.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, god kremaktig munnfølelse, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, varme drinker.
Vurdering: Søtt men harmonisk. 84 p
Laget av: Melk, whisky, brennevin, kakao, vanilje, karamell
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Arran Gold Créme Liqueur
Isle Of Arran Dist.
Skottland
49433 VSD - kr 269,40 (70cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Lys brun. Fyldig søtlig og innbydende duft med innslag av sjokoladepulver samt mørk sjokolade og kaffe.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, fin friskhet, noe alkohol, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, varme drinker.
Vurdering: Litt annerledes aromamessig. 83 p
Laget av: Maltwhisky, fløte
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Country Lane
Leghorn
Nederland
6780 Cuveco - kr 158,00 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Lys kaffe med melk. Fin duft av sjokolade og lys toffee.
Smak: Fyldig anslag, stor munnfølelse med en del sjokolade etter hvert, sitter bra med en del karamellsødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: En stor og rund kremlikør. 82 p
Laget av: Alkohol + whiskey + vin + sukker + krem + aromatisering + diverse +e150
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ingen
Bestill her:

÷ (82p)
Carolans Irish Cream
T.J. Carolan & Son Ltd.
Irland
43892 Vectura - kr 149,00 (70cl)
Basisutvalg (Test)
Prizelius
Farge og duft: Lys brun. Sødmepreget duft.
Smak: Fyldig anslag, stor sødme, mye sjokolade og mokkasmak, melkeaktig finish med svakt alkoholstikk. (UÅ)
Bruksområde: Kaffedrinker, både kalde og varme, eller med knust is.
Vurdering: En noe melkepreget kremlikør. 82 p
Laget av: Irsk whiskey, irsk alkohol, honning, fersk fløte, karamell
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Whiskey-andelen er fatlagret
Bestill her:

÷ (82p)
Baileys Original Irish Cream
Bailey & Co
Irland
2742 VSD - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Diageo Norway
Farge og duft: Lys brun. Mye kakao, sjokolademelk og et lite alkoholstikk.
Smak: Følger duften, mye sødme, særlig fra sjokolade, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Både varmt og kaldt.
Vurdering: For den som liker det søtt. 82 p
Laget av: Fersk irsk melk, irsk whisky, irsk brennevin, kakao og vanilje.
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ingen lagring.
Bestill her:

+ (79p)
Heather Cream
R Carmichael & Sons
Skottland
15413 Vectura - kr 194,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Lys gråbrun. Litt syrlig kremduft med noe sjokolade og drops.
Smak: Veldig rund og sødmefylt, litt alkohol stikker ut i slutten. (UÅ)
Bruksområde: Masse isbiter, helst knust is.
Vurdering: Ikke helt harmonisk. 79 p
Laget av: Maltwhisky fra Highland-destilleriet Balblair, fløte, karamell, sukker, smakstilsetninger
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke lagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her