Andre kremlikører

Om du trodde eggelikøren var død og begravet, er denne testen et bevis på at den fortsatt duger - om enn i små doser.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 11:57

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Andre kremlikører

(84p)
Warnink's Advocaat
De Kuyper
Nederland
251 Cuveco - kr 149,90 (70cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Gul. God eggeduft med snev av sitrus/alkohol.
Smak: Rund og bløt, en del sødme, men balansert. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En god eggelikør. 84 p
Laget av: Eggeplommer, sukker og alkohol.
Alkoholinnhold: 17,2% vol.
Bestill her:

(84p)
Wild Africa Cream
Wild Cape Liqueurs
Sør-Afrika
42663 Vectura - kr 184,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys gråbrun. Behagelig duft med innslag av sjokolade og litt frukt.
Smak: Fin kremaktig smak med noe sjokolade og frukt, sitter godt med en del sødme, men ikke for mye. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, men også bar, godt avkjølt.
Vurdering: En harmonisk kremlikør. 84 p
Laget av: Destillert sprit, krem og karamell
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Sheridan's Original Double Irish Liqueur
T. Sheridan & Sons
Irland
6467 VSD - kr 162,50 (50cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Diageo Norway
Farge og duft: Gråbrun. Nøtter, sjokolade og mye søt kaffe/mokka i duften.
Smak: Kremaktig og svært søt, men likevel behagelig, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, drinker.
Vurdering: Når du vil ha kaffen og likøren i et glass. 84 p
Laget av: Bl. A. Nøytral sprit + irsk whiskey + krem + naturlig aroma + sukkerg.
Alkoholinnhold: 15,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Whiskey-andel er fatlagret
Bestill her:

÷ (81p)
Bols Advocaat
Bols International
Nederland
250 Vectura - kr 147,90 (70cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Farge og duft: Knallgul. Piskete eggeplommer rett og slett.
Smak: Også i smaken, veldig kremaktig og rund, ganske søt, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En ok eggelikør. 81 p
Laget av: Eggeplommer og cognac.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

÷ (81p)
Mozart White Chocolate
H.C. König
Østerrike
11729 Vectura - kr 179,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Lys gråhvit. Sjokolade, nøtter og melk.
Smak: Kremaktig anslag, blir litt mild og nærmest vandig utover, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: Bar, godt avkjølt.
Vurdering: En litt blek kremlikør. 81 p
Laget av: Brenevin, hvit sjokolade, fruktessensr, naturlige sjokoladearomaer.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Dooley's Toffee Liqueur
Waldemar Behn
Tyskland
40352 Vectura - kr 189,70 (70cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Bevco
Farge og duft: Lys brun. Veldig søt duft av varm sjokolademelk og karamell.
Smak: Mye melkesjokolade og nøtter, veldig søt og tung, sitter noe. (UÅ)
Bruksområde: Kaffedrinker.
Vurdering: I søteste laget å drikke som den er. 80 p
Laget av: Vodka, fløte, naturlige ingredienser og toffee karamell.
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ingen fatlagring.
Bestill her:

+ (77p)
Walders Creamy Coffee Liqueur
Walders Ltd.
EU
56840 Vectura - kr 219,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
World Wines
Farge og duft: Brun. Litt tung søt kaffeduft.
Smak: Følger duften, veldig søt, en del kaffebitterhet i ettersmaken. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, varme drinker.
Vurdering: Ikke helt harmonisk. 77 p
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

÷ (70p)
Strag's Marzipan Liqueur
Strag
Norge
15218 Vectura - kr 139,90 (50cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Hvit. Intens duft av mandeldråper.
Smak: Følger duften med stor sødme, emmen finish. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Ikke veldig harmonisk. 70 p
Laget av: Alkohol, marsipan/mandel-aroma, sukker, farge, vann
Alkoholinnhold: 20,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- og/eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

+ (69p)
Beukelaer Advocaat Extra
F.X. de Beukelaer
Belgia
15168 Vectura - kr 186,50 (70cl)
Bestillingsutvalg
Strag
Farge og duft: Solgul. Eggeduft.
Smak: Svært tykk konsistens, mye eggesmak, alkoholen stikker en del ut, veldig kort. (UÅ)
Bruksområde:
Vurdering: Svært ubalansert. 69 p
Laget av:Alkohol, sukker, ferske eggeplommer, aroma
Alkoholinnhold: 18,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her