Fruktbaserte kremlikører

Denne relativt nye kategorien av kremlikører appellerer enda mer til kvinner enn eksempelvis de fløtebaserte.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 11:59

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Fruktbaserte kremlikører

÷ (82p)
Amarula Cream
Southern Liqueur Comp.
Sør-Afrika
11146 VSD - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Mye søte toner av toffee og sjokolade.
Smak: Veldig kremaktig med mye karamell og lite frukt, mye sødme. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: Litt søt men ok. 82 p
Laget av: Amarula creamliqueur
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md fatlagring for marulasprit-andelen.
Bestill her:

÷ (80p)
Peach Cream
De Kuyper
Nederland
30670 Cuveco - kr 149,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Ferskengul. Søtlig duft av tropisk frukt.
Smak: Følger duften, en del fersken, men litt kunstig, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Iskald, helst on the rocks.
Vurdering: For den som er glad i godteri. 80 p
Laget av: Fløte, destillat av fersken og sprit.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Gavin's Strawberry Cream
Gavin
Irland
14305 Vectura - kr 170,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys rosa. Litt ufrisk jordbær milkshake-duft à la MacDonalds.
Smak: Myk og kremaktig med noe frukt, lett stil. (UÅ)
Bruksområde: Iskald.
Vurdering: Grei nok for Britney Spears-generasjonen. 79 p
Laget av: Sprit, krem, jordbær-essens, sukker
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg.
Bestill her:

(75p)
Tequila Rose
Tequila Rose Dist.
USA
41786 Vectura - kr 219,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Svakt rosa, Mye tuttifrutti og banan- samt svakt jordbærpreg.
Smak: Kremaktig med en del frukt, særlig jordbær, en del sødme, varm krydret finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, gjerne knust is.
Vurdering: Litt kunstig og kvalmende, må serveres veldig kald. 75 p
Laget av: Tequila, krem, jordbær
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

(74p)
Dream Calvados Cream
Dom. Familial Louis Dupont
Frankrike
20729 Vectura - kr 200,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Eurowine
Farge og duft: Lys brun. En del alkohol i duften samt lagret og søtlig eplepreg og nøtter.
Smak: Følger duften, alkoholen er ikke helt integrert, syrene stikker litt ut. (UÅ)
Bruksområde: I kaffe muligens.
Vurdering: Virker ikke helt ferdig. 74 p
Laget av: Alkohol (60% calvados=epler), kremfløte, sukker, karamell
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Calvados-andelen er fatlagret i 8 md.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her