Fruktbaserte kremlikører

Denne relativt nye kategorien av kremlikører appellerer enda mer til kvinner enn eksempelvis de fløtebaserte.
Redaksjonen
17 Desember 2007 - 12:59

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. november 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Fruktbaserte kremlikører

÷ (82p)
Amarula Cream
Southern Liqueur Comp.
Sør-Afrika
11146 VSD - kr 199,90 (70cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Farge og duft: Lys brun. Mye søte toner av toffee og sjokolade.
Smak: Veldig kremaktig med mye karamell og lite frukt, mye sødme. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks.
Vurdering: Litt søt men ok. 82 p
Laget av: Amarula creamliqueur
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 24 md fatlagring for marulasprit-andelen.
Bestill her:

÷ (80p)
Peach Cream
De Kuyper
Nederland
30670 Cuveco - kr 149,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Ferskengul. Søtlig duft av tropisk frukt.
Smak: Følger duften, en del fersken, men litt kunstig, sitter en stund. (UÅ)
Bruksområde: Iskald, helst on the rocks.
Vurdering: For den som er glad i godteri. 80 p
Laget av: Fløte, destillat av fersken og sprit.
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Gavin's Strawberry Cream
Gavin
Irland
14305 Vectura - kr 170,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Gavin
Farge og duft: Lys rosa. Litt ufrisk jordbær milkshake-duft à la MacDonalds.
Smak: Myk og kremaktig med noe frukt, lett stil. (UÅ)
Bruksområde: Iskald.
Vurdering: Grei nok for Britney Spears-generasjonen. 79 p
Laget av: Sprit, krem, jordbær-essens, sukker
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg.
Bestill her:

(75p)
Tequila Rose
Tequila Rose Dist.
USA
41786 Vectura - kr 219,90 (70cl)
Bestillingsutvalg
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Svakt rosa, Mye tuttifrutti og banan- samt svakt jordbærpreg.
Smak: Kremaktig med en del frukt, særlig jordbær, en del sødme, varm krydret finish. (UÅ)
Bruksområde: On the rocks, gjerne knust is.
Vurdering: Litt kunstig og kvalmende, må serveres veldig kald. 75 p
Laget av: Tequila, krem, jordbær
Alkoholinnhold: 17,0% vol.
Bestill her:

(74p)
Dream Calvados Cream
Dom. Familial Louis Dupont
Frankrike
20729 Vectura - kr 200,00 (70cl)
Bestillingsutvalg
Eurowine
Farge og duft: Lys brun. En del alkohol i duften samt lagret og søtlig eplepreg og nøtter.
Smak: Følger duften, alkoholen er ikke helt integrert, syrene stikker litt ut. (UÅ)
Bruksområde: I kaffe muligens.
Vurdering: Virker ikke helt ferdig. 74 p
Laget av: Alkohol (60% calvados=epler), kremfløte, sukker, karamell
Alkoholinnhold: 15,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Calvados-andelen er fatlagret i 8 md.
Bestill her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her