Oppskrifter
Gulrot- og appelsinsuppe
Fremgangsmåte
- Løk og hvitløk renses og finhakkes før det tas over i egnet panne og freses i smøret.
- Rens og riv gulrøttene og ta dem videre over i panna.
- Etter 2-3 minutter helles buljongen over.
- Suppen kokes til gulrøttene er møre.
- Om ønskelig kan suppen moses, men det er ikke nødvendig.
- Rør inn ferskpresset appelsinsaft og smak til med salt og evt. pepper.
- Suppen serveres rykende varm med gressløk, rømme og revet appelsinskall over.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 299.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG
Løksuppe som i Provence
Fremgangsmåte
- Surr løk og hvitløk i smør i en dyp gryte til den er blank og myk. Dryss over mel og rør godt.
- Tilsett vin, vann, buljong/kraft og urter.
- Kok alt opp under lokk ved svak varme 15-20 minutter.
- Smak suppen til og ha eventuelt i mer vin. Kok i så fall videre i minst 5 minutter.
- Fordel den varme suppen i ildfaste suppeskåler/tallerkener.
- Rist brødskivene i brødrister eller ovn og legg dem på toppen av hver suppeskål.
- Strø på revet ost og timian og gratiner i ovnen ved 180-200 grader (avhengig av funksjon og ovn) til osten har smeltet.
Lyst på en annen løksuppe byr vi på flere
Her finner du mange flere gode supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Potet- og purreløksuppe crème vichyssoise
Fremgangsmåte
- Poteter skrelles og kuttes i terninger.
- Gjør det samme med purren og fresalt i smør i gryta på middels varme til blank, men uten at det tar farge.
- Hell melk, fløte og kraft over, og kok i ca. 25 minutter.
- Hell alt over i en blender og kjør sammen til du får en jevn suppe. Sil og tilsett smør. Smak til med salt og pepper.
- Del kyllingbrystet i strimler og stek det i litt smør i en panne til det har fått en fin farge.
- Krydre kyllingen med litt salt og nykvernet pepper og legg kyllingen i suppen ved servering.
Topp med krutonger som du enkelt lager selv.
Tips: Her kan du også bruke ferdig stekt eller grillet kylling som du varmer lett før du tilsetter i suppen.
Tips: For en vegetarisk utgave, bruker du 100 gram stekt sjampinjong i stedet for kylling.
Denne suppen kan også serveres kald på varme dager.
Flere deilige oppskrifter med rotgrønnsaker
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her finner du mange flere deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 308.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 295.00 kr Basisutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå