Mange av oss forbinder ikke vinteren med grønnsaker, men butikkene bugner nå med en rekke fristende vintergrønnsaker som du kan lage de deiligste retter av.
Roten til alt godt
Det er spesielt rotgrønnsaker vi bruker mye av på vinteren, slik som kålrot, gulrot, hodekål, løk og purre. Disse grønnsakene har vært en del av vårt kosthold i flere hundre år, purren for eksempel, kan spores tilbake til Edda-tiden.
På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter
I tillegg til å være smakfulle i seg er vintergrønnsakene også proppfulle av vitaminer og mineraler som er så viktig for oss nå midtvinters, og det gjør ikke noe at de er rimelige i innkjøp heller.
Mange bruksområder
Det er ikke måte på hva du kan bruke rotgrønnsaker til, her er det bare fantasien som setter grenser.
Kålrot forbinder mange med den tradisjonelle kålrotstappen til jul, men den gjør seg også godt i gryter, eller hvorfor ikke ta med en skive rå kålrot i matpakken? Den er i alle fall proppfull av c-vitamin, på samme måte som hodekål, mens gulrot gir mye a-vitamin.
Les mer om de sunne grønnsakene
På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter
Du kan også finne en rekke andre oppskrifter til inspirasjon i vår rikholdige kokebok .