Dato og tid: Onsdag 25. september 2013, kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Norsk Oljemuseum, 2. etasje, Kjerringholmen 1, 4001 Stavanger
Avbestillingsfrist: 15.09.13 kl. 23.59.
Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no
Kurset holdes i Bergen 24. september
Tysklands aller beste viner - Grosses Gewächs
Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget på en av verdens flotteste hvitvinsdruer - riesling.
Av denne allsidige druen lages det alt fra knusktørre viner til søte og intense dessertviner.
Sen innhøstning
De aller beste vinmarkene i Tyskland klassifiseres som Grosses Gewächs, og vinene herifra er laget av sent innhøstede druer fra vinmarker med perfekt jordsmonn, lav avkastning og vinene må lages etter tradisjonelle metoder.
Denne kvelden får du blant annet smake to årganger av tre forskjellige Grosses Gewächs-viner, deriblant den nye og spennende 2012-årgangen
Jordsmonnets betydning
Det er en av Tysklands fremste kvinnelige vinmakere, Caroline Spanier-Gillot, som besøker oss denne kvelden.
Sammen med sin mann Hans Olivier Spanier er hun blant de toneangivende vinmakerne i Tyskland med sitt urokkelige fokus på økologisk produksjon og ekstreme kvalitet.
Her lærer du virkelig tysk vin å kjenne i det vi vi ser på områdets historie, hvordan jordsmonnet har en innvirkning på de enkelte vinene, hvordan lagring og årganger endrer vinenes karakter og hvordan vinene lages i dag.
Smak årgangsforskjeller
Du får smake hele 11 økologiske rieslinger denne kvelden, alle laget av fullmodne og håndplukkete druer fra vinmarker i Hohen-Sülzen og Rote Hang i Nierstein, så vel hvit som rosé og rødvin, og du får selv smake hvor mye årgangen har å si gjennom tre forskjellige årganger av én av kveldens toppviner.
Foredraget holdes på engelsk.