Drikke
Vinkurs 24. september i Bergen - Riesling i særklasse: Grosses Gewächs 2012

Vinkurs 24. september i Bergen - Riesling i særklasse: Grosses Gewächs 2012

Smak noen av Tysklands beste rieslinger sammen med Carolin Spanier-Gillot og vær blant de første som smaker Grosses Gewächs i 2012-årgangen.
Redaksjonen
17 August 2013 - 23:30

Dette får du smake: 11 fantastiske tyske rieslinger
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Carolin Spanier-Gillot, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Tirsdag 24. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Bølgen & Moi Bergen, Vågsalmenningen 16, 5014 Bergen

Avbestillingsfrist: 15.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Dette kurset holdes også i Stavanger 25. september

Tysklands aller beste viner - Grosses Gewächs

Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget på en av verdens flotteste hvitvinsdruer - riesling.

Av denne allsidige druen lages det alt fra knusktørre viner til søte og intense dessertviner.

Sen innhøstning

De aller beste vinmarkene i Tyskland klassifiseres som Grosses Gewächs, og vinene herifra er laget av sent innhøstede druer fra vinmarker med perfekt jordsmonn, lav avkastning og vinene må lages etter tradisjonelle metoder.

Gi bort et kurs som gave

Denne kvelden får du blant annet smake to årganger av tre forskjellige Grosses Gewächs-viner, deriblant den nye og spennende 2012-årgangen

Jordsmonnets betydning

Det er en av Tysklands fremste kvinnelige vinmakere, Caroline Spanier-Gillot, som besøker oss denne kvelden.

Sammen med sin mann Hans Olivier Spanier er hun blant de toneangivende vinmakerne i Tyskland med sitt urokkelige fokus på økologisk produksjon og ekstreme kvalitet.

Les mer om Spanier og Gillot

Her lærer du virkelig tysk vin å kjenne i det vi vi ser på områdets historie, hvordan jordsmonnet har en innvirkning på de enkelte vinene, hvordan lagring og årganger endrer vinenes karakter og hvordan vinene lages i dag.

Smak årgangsforskjeller

Du får smake hele 11 økologiske rieslinger denne kvelden, alle laget av fullmodne og håndplukkete druer fra vinmarker i Hohen-Sülzen og Rote Hang i Nierstein, så vel hvit som rosé og rødvin, og du får selv smake hvor mye årgangen har å si gjennom tre forskjellige årganger av én av kveldens toppviner.

Foredraget holdes på engelsk.

Få førstehåndstips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene
Ukens kake
Rocky road sjokoladekake

Slik får du brukt opp resten av påskegodteriene

Den er ikke så barnslig som den ser ut til. Derimot saftig og mektig. Men ikke mer enn at du klarer et stykke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her