Viltgryte med reinskav sopp og purre
Fremgangsmåte
- Halvtin finnebiffen og stek den raskt på sterk varme. Brun små porsjoner av gangen og ha over i en gryte.
- Rens og del purren i biter. Tilsett i gryta og hell over vannet. Kok opp og la det trekke i ca. 30 minutter.
- Rens og del soppen i båter og fres den lett i panna før den tilsettes gryta.
- Rør inn rømme og tilsett einerbær, solbærsaft og pepper.
- Kok opp og la det trekke i ca. 10 minutter.
- Smak til med salt og nykvernet pepper. Server med gode poteter ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
AustraliaVolum: 0.75 l Pris: 346.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Hjemmelaget potetmos med muskat
Fremgangsmåte
Skrell potetene og kok dem møre. Ta dem opp og del dem i grove biter. Mos potetene og rør inn varm melk og smør. Rør godt. Smak til med salt, pepper og muskat. Rør inn egget til slutt.
NB! Poteten bør ikke koke etter at egget er tilsatt.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig