Siden sherry var en veldig vanlig drikk for i tiden (ikke bare til suppe som i Grevinnen og Hovmesteren), er det ikke så rart at den ble midtpunktet i en populær drink da drinkmiksingen tok seg opp i første halvdel av 1800-tallet.
Den gang drinkene var enkle og med to til tre komponenter. Sherry cobbler er nettopp en slik drink, bestående av (søt) sherry, sukker og appelsin og/eller sitron med knust is.
Den er strengt tatt ikke verdens eldste miksede drink, men det er ikke langt unna.
Den skal første gang har vært omtalt skriftlig av Charles Dickens i The Life and Adventures of Martin Chuzzlewit som kom ut i 1844. Dette var i starten av forfatterens karriere, og stilen er såkalt pikaresk, som innebærer kortere snutter, gitt ut som serier, og ofte med humoristisk eller satirisk snert.
Noe av handlingen finner sted i USA, hvor Charles Dickens hadde oppholdt seg i 1842, så det er nok her denne drinken kommer inn i bildet.
Knust is var luksus på den tiden, og all isen og den lave alkoholen gjør den til en forfriskende sommerdrink.
Laget som en sherry sour med mer appelsin enn sitron, blir den mer kremet og oppleves ikke like kald.
Til denne drinken er det ikke fino eller manzanilla som trengs, derimot en sherrystil med mer kompleksitet fra den oksidative fatmodningen - som oloroso eller palo cortado. Har du cream sherry som tar opp plass i barskapet, kan du selvsagt bruke den, men da må du være forsiktig med sukkerbruken siden den er ganske så søt.
Aller best er det å bruke en tørr sherry, for da kan du justere sukkermengden selv.
Resultatet er en forfriskende, men også lett kompleks drink som også kan nytes foran peisen i iskalde januar.