Glass er utvilsomt er viktig. Det at det du serverer ser delikat og innbydende ut har ubevisst stor innvirkning på smaken. Tenk deg en delikat garnert drink, god på smak, og servert i et stilfullt glass. Tenk deg så en drink med nøyaktig samme smak, men med en grumsete brun farge, garnert med en overdimensjonert skjev appelsinskive, og servert med et knallrødt sugerør og en lysegrønn rørepinne. Hvilken drink ville du ha valgt?
11 viktige regler om behandling av glass
-
Poler alltid glass som henger eller står i nærheten av lyskilder. En slik plassering gjør at den minste såpe eller støvflekk synes.
-
Hold alltid glass i stetten. Glass uten stett holdes på midten eller nederst på glasset, aldri der gjesten skal drikke.
-
Fjern alltid leppestift med en klut før glassene settes i oppvaskmaskinen, det er sjelden en vanlig oppvask fjerner slike merker.
-
Sett aldri rene glass direkte på benken eller i hylla uten å ha en matte eller en duk under.
-
Skift vann i oppvaskmaskinen regelmessig.
-
Har du ved en feiltagelse hatt melk eller fløte i et pilsglass så kast glasset. Dette glasset er ødelagt.
-
Glass med hakk i må kastes.
-
Før man setter glass det har vært fløte e.l i, skal disse skylles godt og vaskes for hånd før de settes i maskinen. Gjelder også glass det har vært nøtter e.l i.
-
Bruk aldri glasset som en isskje.
-
Fingre nedi glasset når du rydder er ikke tillatt.
-
Når du fyller opp i baren, vær forsiktig med glassene. De er som oftest veldig dyre, og det er veldig kjedelig å få glasskår utover det hele.
Forskjellige typer
Highball |
Brandy Sniffer |
Collins |
Shot |
Cordial |
Cocktail |
Irish Coffee |
Old Fashioned/
Rocksglass
|
Parfait |
Pousse Cafe |
Red Wine |
White Wine |
Champagne
Flute
|
Sherry |
Sour |
Beer Pilsner |
Beer Mug |