Kitcho i Kyoto, Japan er ifølge FinancesOnline.com sine beregninger den dyreste av alle restauranter med Michelin-stjerner. Den har ikke uventet alle tre og skal by på en opplevelse du aldri glemmer samt et dypdykk i japansk matkultur. Det betyr selvsagt også sushi, men den dyreste sushien i verden er det noen andre som står for.
Dette må du ut med for verdens dyreste sushi
En annen trestjerner, Le Meurice i Paris, er den nest dyreste. For drøyt tre tusenlapper får du en meny som er det ypperste som tenkes kan, signert Alain Ducasse-kokken Christophe Saintagne.
Også gull og glitter
Med på kjøpet får en Versailles-lignende atmosfære, med andre ord ekstrem-maksimalisme. Noe som kan bli litt vel mye for enkelte.
Nummer tre på lista er Masa som er drevet av en japansk kokk, men som ligger i New York. Den er altså dyrere enn de mer kjente trestjernerne Per Se og Eleven Madison Park.
En av verdens mest kjente kvinnelige kokker, Anne-Sophie Pic, innehar fjerdeplassen med sin restaurant Maison Pic.
Derfor er dette er en så dyr restaurant
At Japan har tre restauranter blant de 10 er som forventet, gitt det generelt høye prisnivået på eksklusive restauranter. Det samme gjelder for Sveits som har to restauranter blant de 10.
Spise og sove under vann
Alain Ducasse er verdens dyreste restauranteier gitt både andre- og åttendeplassen på denne lista.
Les om Alain Ducasses New York-satsing
Den meste uventete (eller kanskje ikke) plasseringen innehar Ithaa på Maldivene, men så er dette en svært eksklusiv restaurant lokalisert under vann! Siden 2010 kan du også leie hotellrom i tilknytning til restauranten, men for all del, ikke åpne vinduet.
Her er alle 10 restaurantene:
Kitcho, Kyoto, Japan
Le Meurice, Paris, Frankrike
Masa, New York, USA
Maison Pic, Valence, Frankrike
Aragawa, Tokyo, Japan
Ithaa, Maldivene
Hôtel de Ville, Crissier, Sveits
Alain Ducasse at The Dorchester, London
Michel Bras Toya, Toya, Japan
Schloss Schauenstein, Fürstenau, Sveits