Ukens vin
Imponerende bordeaux i boks til jul

Imponerende bordeaux i boks til jul

Bordeauxvin er ikke bare beregnet på lagring. Denne produsentens bokutgave er sublim, og innholdet kunne godt vært fylt på flaske for å legges i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
12 Desember 2017 - 13:45

Château Dudon 2016 er utrolig deilig og fruktdreven med solid munnfølelse og god friskhet. Tanninene er myke og godt pakket inn. Denne vinen er som skapt for sesongens mange selskaper siden den fortjener å tappes i karaffel før servering. Ingen vil gjette at dette er en vin fra boks. Bortsett fra at det er en ganske fersk vin.

Her kan du lese mer om produsenten bak denne boksen

Det er ikke kommet mange 2016-bordeauxer på markedet ennå, stort sett bare boksversjoner, men ut fra dem å dømme, denne inkludert, er det mye godt i vente. Det er særlig den gode fruktigheten og friskheten som er fascinerende, men tanninstrukturen skal også være lovende, for viner som er beregnet for lagring.

Druene til denne boksen kommer fra disse vinmarkene. 

At denne produsenten med den forholdsvis beskjedne adressen lager holdbar vin, dokumenteres av Château Dudon Reserve de la Cave 2004. En veldig god 13 år gammel bordeaux som fortsatt holder noen år til og som smaker veldig godt i dag, leskende og fruktig, fra et år som ikke tilhører de største. Det gjelder også for den samme vinen i en fire år yngre utgave, Château Dudon 2008, som er like drikkeklar som den andre, og til en veldig gunstig pris. Kanskje den beste billigbordeauxen i flaske av dem alle.

Jean Merlaut

Bak Château Dudon står Jean Merlaut som også eier Château Gruaud-Larose i St. Julien.

Naboen lager også utrolig god vin for pengene

Dette slottet som har en plass blant andre cru-ene i klassifiseringen fra 1855, er ikke uventet i en annen prisklasse, og med et annet potensial. Her er det cabernet sauvignon som dominerer, mens på Dudon er det merlot som er konge.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Château Dudon ligger i Entre-deux-mers hvor det lages AOC Bordeaux i store mengder og av varierende kvalitet.  Bilde: 
  • Produsent:
    Jean Merlaut
    Utvalg:
    Uten utvalg
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    200.00 kr
    Varenummer:
    7921601
    85 POENG
    Ch. Dudon Reserve de la Cave
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    3.00l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    529.90 kr
    Varenummer:
    1846206
    84 POENG
    Ch. Dudon
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    179.90 kr
    Varenummer:
    857701
    83 POENG
    Ch. Dudon
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her