Ukens vin
Topp boksvin fra Bordeaux

Topp boksvin fra Bordeaux

At denne boksen er laget av en stjernevinmaker, kjennes på smaken.
Aase E. Jacobsen
30 Juli 2015 - 19:36

Ch. Dudon 2014 er en virkelig seriøs boksvin. Så er den da også fra Bordeaux og signert Jean Merlaut som også lager vin for Château Gruaud Larose i St. Julien.

Også bra for de mindre kjente

Druene til denne boksen kommer imidlertid fra hans eget lille slott i Entre-Deux-Mers. Derfor den gunstige prisen.

Viner fra denne delen av Bordeaux har du garantert smakt før

2014-årgangen har skapt ekstra oppmerksomhet for Bordeaux-regionen. «Den beste siden 2010» er dommen etter En Primeur-smakingene sist vår. Da var det riktignok de store vinene som ble bedømt. Men når det regner på presten, drypper det også på klokkeren.

Dette er Jean Merlauts eget slott Dudon.

 

Derfor er områdets mindre etterspurte viner også veldig gode. Ikke minst er prisene til å leve med og vel så det.

Mye god merlot

Denne boksvinen kommer derfor til å bli en god venn i sommer, først og fremst på de kveldene som ikke er de mest sommerlige. Et glass bordeaux med så kjøttfull fruktighet som fra denne boksen, smaker fortreffelig alene en kjølig kveld, til grillmaten eller til biffen.

Entre-Deux-Mers er ikke bare idyllisk, men gir også gode viner til svært gunstige priser. .

 

Den deilige karakteren i retning plommer og mørkere frukt skyldes et stort innslag av merlot og at vinen er gjæret kun med druenes egne gjærsopper. Fra samme produsent finnes også en godt modnet flaskeutgave. Det vil si den er ikke helt lik, siden den utelukkende er laget i ståltank.

Boksversjonen har hatt en liten fot nedi fatet, men det er ikke merkbart, og sikkert en fordel gitt den litt hvassere strukturen i 2014. Dessuten er merlotandelen den dobbelte i boksen. Det gir for flaskeutgaven en litt mer robust stil, men absolutt interessant siden utvalget av rimelig og god bordeaux er ytterst lite.

Dette er hvitvinen fra samme produsent

  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    3.00l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    529.90 kr
    Varenummer:
    1846206
    84 POENG
    Ch. Dudon
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her