Ukens vin
Det beste rødvinskjøpet i januar

Det beste rødvinskjøpet i januar

Denne portugiseren byr på svært mye vin for pengene.
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2016 - 12:01

Lavradores de Feitoria Cheda 2014 er saftig og frisk med veldig god frukt, fine tanniner og god karakter fra vokststedet, som er Douro i Portugal. Et utmerket følge til de fleste retter med kjøtt, alt fra kylling til elg.

Og til alt overmål er den å finne som nyhet nå i januar i de fleste polutsalg.

Her kan du se hvilke andre nyheter som ble lansert i januar

Det er en vin som er skreddersydd for et av Vinmonopolets anbud. Siden ikke bare smak, men også pris er avgjørende for at et produkt vinner anbudet etter at polets smakspanel har sagt sitt, får slike anbudsviner ofte en lavere pris enn normal markedspris. Til glede for deg som forbruker. Så også i dette tilfellet.

Denne vinen er nemlig laget av råvarer som holder høyere kvalitet enn den «vanlige» røde fra dette populære kooperativet. Den ville trolig kostet rundt 150 kroner, så et godt tilbud med andre ord.

Dette er alle vinene som finnes fra dette kooperativet

Forskjellen til den rimeligste er at det bare er brukt druer med såkalt A-klassifisering som er høyeste av i alt seks kategorier i Douro.

Her kan du lære om hvordan vinmarkene er klassifisert

Dette er normalt druer som er reservert portvin beregnet på et langt liv i kjelleren. Men etterspørselen etter hetvin, heller ikke portvin, er hva den en gang var. Derfor lager produsentene i dag mer og mer bordvin.

Disse karene leder an i det nye Douro

Og denne kvinnen har minst like mye å si

Det er likevel begrensninger for hvor mye som kan gå til bordviner, rett og slett for at ikke portvinstradisjonen skal dø ut.

Kooperativet består av en mindre gruppe kvalitetsorienterte vinbønder.

 Men selv om den er laget av samme druetyper som brukes til portvin, er den ikke søt, og heller ikke for alkoholsterk. Derimot et ganske så klassisk uttrykk for området og likevel allerede drikkevennlig.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her