Ukens kake

Fransk aprikosterte

Vart opp med en fransk klassiker til kaffen
Foto: (Nanna Kirkegård Olesen)

Vart opp med en fransk klassiker til kaffen

Franskmenn elsker sine fruktterter. Med god grunn. Og denne er intet unntak.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2017 - 12:00

Det er karamelliseringen som gjør denne terten så fransk og selvsagt setter en ekstra spiss på smaksopplevelsen. Best av alt er at du kan følge samme oppskrift for de fleste frukttyper, også de du måtte ha i fryseren som rabarbra. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Fransk aprikosterte - Mme Cotat's Gateau des Abricots

Fransk aprikosterte - Mme Cotat's Gateau des Abricots

Fremgangsmåte

Varm opp stekeovnen til 230 grader. Bland sammen alle ingrediensene til kaken, unntatt frukten, i en liten/mellomstor bolle, slik at deigen blir nesten litt flytende.
 
Gni smør inn i en 23 cm kakeform (quicheform fungerer bra) , eller porsjonsformer, og fordel kakedeigen slik at den dekker bunnen av formen(e). Spre frukten som er delt i to eller i fire båter, jevnt over kakedeigen.
 
Sett i stekeovnen og stek den i 30 minutter, inntil kaken er gyllen.
 
I mellomtiden forberedes karamellsausen. Smelt sukker og smør sammen i en liten kasserolle. Ta av varmen, la den kjøle av litt, og så pisk inn egget. Vær forsiktig slik at du ikke får eggerøre!
 
Når du tar kaken ut av stekeovnen, helles sausen over den. Sett den under en varm grill (ca. 450 grader) til sausen er karamelllisert. Dette går veldig fort (1-2 minutter). Ikke forlat stekeovnen, er du 2 sekunder for sent får du en brent kake! Kaken kan serveres varm eller kald, den kan godt lages opptil en dag i forveien.
 
Tips: Kaken kan serveres med vaniljeiskrem eller pisket krem.
 
Server med en kraftig Orange Muskat (Brown Brothers er anbefalt) eller annen vin med litt syre og mye sødme.
 
 
 

Sendt inn av Erling Mork

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her