Det er karamelliseringen som gjør denne terten så fransk og selvsagt setter en ekstra spiss på smaksopplevelsen. Best av alt er at du kan følge samme oppskrift for de fleste frukttyper, også de du måtte ha i fryseren som rabarbra.
Ukens kake
Fransk aprikosterte
Foto: (Nanna Kirkegård Olesen)
Vart opp med en fransk klassiker til kaffen
Franskmenn elsker sine fruktterter. Med god grunn. Og denne er intet unntak.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2017 - 12:00
Fransk aprikosterte - Mme Cotat's Gateau des Abricots
Fremgangsmåte
Varm opp stekeovnen til 230 grader. Bland sammen alle ingrediensene til kaken, unntatt frukten, i en liten/mellomstor bolle, slik at deigen blir nesten litt flytende.
Gni smør inn i en 23 cm kakeform (quicheform fungerer bra) , eller porsjonsformer, og fordel kakedeigen slik at den dekker bunnen av formen(e). Spre frukten som er delt i to eller i fire båter, jevnt over kakedeigen.
Sett i stekeovnen og stek den i 30 minutter, inntil kaken er gyllen.
I mellomtiden forberedes karamellsausen. Smelt sukker og smør sammen i en liten kasserolle. Ta av varmen, la den kjøle av litt, og så pisk inn egget. Vær forsiktig slik at du ikke får eggerøre!
Når du tar kaken ut av stekeovnen, helles sausen over den. Sett den under en varm grill (ca. 450 grader) til sausen er karamelllisert. Dette går veldig fort (1-2 minutter). Ikke forlat stekeovnen, er du 2 sekunder for sent får du en brent kake! Kaken kan serveres varm eller kald, den kan godt lages opptil en dag i forveien.
Tips: Kaken kan serveres med vaniljeiskrem eller pisket krem.
Server med en kraftig Orange Muskat (Brown Brothers er anbefalt) eller annen vin med litt syre og mye sødme.
Her får du vært så praktiske kokketips
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå