Ukens kake

Fransk aprikosterte

Vart opp med en fransk klassiker til kaffen
Foto: (Nanna Kirkegård Olesen)

Vart opp med en fransk klassiker til kaffen

Franskmenn elsker sine fruktterter. Med god grunn. Og denne er intet unntak.
Aase E. Jacobsen
12 Oktober 2017 - 13:00

Det er karamelliseringen som gjør denne terten så fransk og selvsagt setter en ekstra spiss på smaksopplevelsen. Best av alt er at du kan følge samme oppskrift for de fleste frukttyper, også de du måtte ha i fryseren som rabarbra. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Fransk aprikosterte - Mme Cotat's Gateau des Abricots

Fransk aprikosterte - Mme Cotat's Gateau des Abricots

Fremgangsmåte

Varm opp stekeovnen til 230 grader. Bland sammen alle ingrediensene til kaken, unntatt frukten, i en liten/mellomstor bolle, slik at deigen blir nesten litt flytende.
 
Gni smør inn i en 23 cm kakeform (quicheform fungerer bra) , eller porsjonsformer, og fordel kakedeigen slik at den dekker bunnen av formen(e). Spre frukten som er delt i to eller i fire båter, jevnt over kakedeigen.
 
Sett i stekeovnen og stek den i 30 minutter, inntil kaken er gyllen.
 
I mellomtiden forberedes karamellsausen. Smelt sukker og smør sammen i en liten kasserolle. Ta av varmen, la den kjøle av litt, og så pisk inn egget. Vær forsiktig slik at du ikke får eggerøre!
 
Når du tar kaken ut av stekeovnen, helles sausen over den. Sett den under en varm grill (ca. 450 grader) til sausen er karamelllisert. Dette går veldig fort (1-2 minutter). Ikke forlat stekeovnen, er du 2 sekunder for sent får du en brent kake! Kaken kan serveres varm eller kald, den kan godt lages opptil en dag i forveien.
 
Tips: Kaken kan serveres med vaniljeiskrem eller pisket krem.
 
Server med en kraftig Orange Muskat (Brown Brothers er anbefalt) eller annen vin med litt syre og mye sødme.
 
 
 

Sendt inn av Erling Mork

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her