Vaffel- eller pannekaketårn med krem og syltetøy mellom lagene er klassikere. I denne oppskriften er det ostekrem som gjør susen. Og velger du mascarpone, det feteste av alle melkeprodukter (bortsett fra smør) , blir kaken ekstra mektig og god. Ikke noe for slankekuren med andre ord, uansett hvor stort sett sunne ingredienser som ellers er brukt.
Ukens kake
Vaffeltårn med ostekrem
Foto: (Probuxtor)
Slik gjør du vaflene klare til jul
At vi elsker vafler, er ubestridt, og denne vrien vil gjøre at du elsker dem enda høyere.
Aase E. Jacobsen
30 November 2017 - 13:45
Lagkake av rødbetevafler med ostekrem, fiken og sjokoladecookies
Fremgangsmåte
- Vafler:
Pisk egg lett med sukker. Sikt inn hvetemel blandet med bakepulver og vaniljesukker og rør godt. - Rør inn rødbete- og eplesaft. Rør inn smeltet smør til slutt.
- La svelle i 30 minutter. Stek vafler. Røren gir ca 8 stykk. Avkjøl.
- Ostekrem:
Pisk ingrediensene til luftig ostekrem for hånd. - Sett sammen:
Lag ett tårn av så mange vafler du ønsker med ostekrem mellom lagene. - La stå en halvtime slik at kaken får sette seg.
- Dryss melis over toppen. Pynt med fiken delt i båter og sjokoladecookies.
Vi har også andre alternative vaffeloppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå