Egendyrket rabarbra er en virkelig luksus, og det skjærer i hjertet hver gang jeg går forbi hager hvor rabarbraen ikke høstes. Det kan det jo fort bli en endring på hvis flere melder seg frivillig til å høste der hvor hageeier selv ikke er interessert. Eller planter rabarbra selv. Det er en svært hardfør og ganske nøysom plante som trives godt også i byens blomsterbed. Aller best (tykkeste stillker) blir den i rik matjord med god drenering.
Ukens kake
Foto: (ValdisO)
Slik baker du årets første rabarbrakake
Har du rabarbra i hagen, er det bare å begynne å bruke den. Og har du ikke, finnes friskplukket rabarbra i fruktdisken.
Aase E. Jacobsen
23 Mai 2024 - 10:00
Marengskake med rabarbra
Fremgangsmåte
- Bunn:
Smelt smør og avkjøl lett. Skill to av eggene og hold av eggehvitene til marengsen. Pisk eggeplommer med det resterende hele egget med sukker til eggedosis. Sikt i hvetemel og bakepulver. Vend inn smøret til slutt. Fyll deigen i en smurt kakeform på 22 cm. - Rabarbra:
Vask, skrell og kutt rabarbra i biter. Bland med sukker og la stå i 10 minutter før du fordeler det over kakebunnen. - Stek kaken i 40 minutter ved 200 grader. Ta den ut av ovnen, men ikke ut av formen.
- Marengs:
Pisk eggehvitene stive med melis og bakepulver. Husk at både bolle og visp må være helt ren og fettfri. - Fordel marengsen over kaken . Bruk gjerne en sprøyepose for ekstra effekt.
- Sett inn i ovnen igjen i ca 15 minutter til marengsen får gylne topper. Ta ut og avkjøl før du tar den ut av formen.
Her er flere oppskrifter med rabarbra
Mange andre kakeopskrifter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 346.00 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå