Har du et plommetre i hagen, er du privilegert. Har du ikke, finnes norske plommer i fruktdisken fortsatt. Nyplukkete plommer smaker så godt naturell at det er synd å gjøre noe med dem. Men når de begynner å bli vel modne, er tiden inne for å bruke dem i matlaging. Som ukens kake, eller noe annet.
Ukens kake
Sconeskake med plommer
Foto: (SMarina)
Overmodne plommer? Ikke noe problem - bak denne kjempesconesen
Plommer som har mistet spensten, men fortsatt er friske, skal ikke kastes. De skal derimot brukes til en kake som denne laget med sconesdeig.
Aase E. Jacobsen
30 August 2018 - 12:00
Sconeskake med plommer
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene. Ha i avkjølt smeltet smør og yoghurt gradvis og kjør til jevn deig, enten i matmølle eller kna for hånd. Deigen skal være fast. La hvile 15 minutter.
- Kjevle ut til ca 40 cm i diameter. Legg deigen i smurt paiform eller kakeform.
- Vask og del plommene i to. Ta ut steinen og legg plommene i taksteinmønster oppå deigen.
- Brett kantene innover plommene som på bildet. Dryss over sukker og smeltet smør, revet appelsinskall og hakket rosmarin.
- Stek ved 200 grader i 20 minutter. Pass på at kaken ikke blir brent i kantene.
Se alt det andre du kan lage med plommer
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå