Ukens kake

Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips

Noen typer iskrem frister året rundt, som denne farlig gode vrien
Foto: (LauriPatterson)

Noen typer iskrem frister året rundt, som denne farlig gode vrien

Blandingen av iskrem og kakedeig høres sikkert grusomt ut i noen ører, men de som har fått sansen, har fått det til gangs.
Aase E. Jacobsen
31 Januar 2019 - 13:00

Selvsagt kommer tradisjonen med å blande iskrem og kakedeig fra USAs mest kjente iskremprodusent Ben & Jerry's som tilbyr et stort antall ulike smaksvariasjoner over temaet Cookie Dough, men originalen fra 1986 var vaniljeis med sjokoladechips-cookie-deig.

Fra USA kommer også (de tidligere) advarslene mot å spise kakedeig. Årsaken var at hvetemel som ikke er varmebehandlet kunne inneholde e-coli. Kakedeig er i dag friskmeldt i USA. Med denne oppskriften er du uansett helt trygg, for her brukes mandelmel i cookiedeigen. Som dessuten bidrar med ekstra god smak til denne mektige iskremen. 

Se våre andre oppskrifter på iskrem

Skaff deg ukens kake-tips som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips

Iskrem med cookiedeig og sjokoladechips

Fremgangsmåte

Iskrem:
Kok opp kremfløten og melken i en tykkbunnet kjele ved middels varme. Ta av platen, men hold massen varm. Rør inn glukose.

Pisk sukker, vaniljesukker og eggeplommer til eggedosis. Tilsett fløteblandingen mens maskinen går. Ha den nye blandingen tilbake i kjelen. Varm forsiktig opp mens du rører og massen tykner. Stopp når den holder 75 grader. Ta av platen.

Avkjøl på benken først og deretter i kjøleskap. Hell massen i en iskremmaskin. Hvis du ikke har det, fryser du massen inn i fryseren, men da må du huske å røre hver halve time for å unngå istapper i iskremen. Innfrysing tar ca 3 timer.

Cookiedeig:
Pisk romtemperert smør og sukker luftig. Pisk inn melken. Sikt I mandelmel og vaniljesukker og bland godt. Bland inn sjokoladechipsene til slutt. Sett deigen i kjøleskap i 10-15 minutter.  

Når iskremen er nesten helt innfryst, blandes cookiedeigen inn i klumper på ca 1 ss av gangen. Du kan velge om du vil ha større eller mindre deigklumper. 

Den er klar til å serveres, men kan også fryses inn for senere bruk.

Tips: Du kan tilsette mer sjokoladechips om du ønsker.

Tips: Du kan også bruke knuste non stop eller andre typer småsjokolader i stedet for sjokoladechips.

Se våre andre oppskrifter på iskrem og sorbet

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her