Har du butterdeig i fryseren, er du alltid rustet for å diske opp med noe ekstra godt og ikke minst veldig lettlaget. Som denne sterkt forenklede versjonen av en napoleonskake. Blåbær har du kanskje også i fryseren, hvis ikke fungerer hjemmelaget blåbærsyltetøy også veldig godt.
Lettvint napoleonskake med blåbær
Lag verdens enkleste kake til dessert i dag
Lettvint napoleonskake med blåbær
Fremgangsmåte
Legg to lag butterdeig oppå hverandre og kjevle dette tynt. Bruke en gaffel til å stikke mange hull i deigen. Pensle deigen med appelsinlikør. Stek ved 200 grader i 10-12 minutter. Bruk en skarp kniv til å skjære ut 4x3 like store rektangler.
Tips:
Blir det deig til overs, former du små boller og legger en liten ostebit på toppen. Stek bollene separat i 8-10 minutter. De smaker fortreffelig oppi en suppe.
Pisk kremfløten stiv med vaniljesukker. Mos 1,5 dl blåbær med melis eller bruk tilsvarende mengde blåbærsyltetøy. Bruk gjerne blender for jevnest mulig masse eller press den gjennom en sikt. Det blir aller penest. Vend de rørte blåbærene inn i kremen slik at den blir lysblå. Fyll i en kakesprøyte. Resten av bærene sparer du til pynt.
Legg fire butterdeigskaker på tallerkener. Sprøyt blåbærkrem på hver og legg de fire neste kakene oppå. Legg et nytt lag på og gjenta. Den tredje legges på toppen. Pynt med blåbærkrem og friske blåbær.
Kakene må serveres straks.
Tips: For ekstra smak, kan du tilsette 1 ss appelsinlikør i blåbærkremen. Forslag til appelsinlikør: Cointreau.
Slik lager du en mer avansert napoleonskake
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
New ZealandVolum: 0.38 l Pris: 364.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG