Om dessert går i en annen mage, gjør i hvert fall iskrem det, og spesielt den du lager selv. Ukens oppskrift er ikke akkurat slankekost, men den kan lages lettere ved å erstatte kremfløte med matfløte og ikke minst droppe sjokoladesausen. Hvis du ikke heller nøyer deg med halv porsjon. Det er alltid en god løsning. Less is more, som det heter på godt norsk.
Er du fortsatt litt søtsugen, gå for denne
Frisk sitrusis med kardemomme
Fremgangsmåte
Trykk i stykker kardemommekapslene, og ta bort skallet. Riv skallet på sitrusfruktene, og press ut saften. Ha saften, skallet og kardemommen i en kasserolle, og kok inn til halvparten. Avkjøl.
Visp eggeplommer og sukkeret lett og luftig. Kok opp fløten og sirupen. Hell den varme fløten i små skvetter ned i eggedosisen uten kraftig visping.
Sil deretter inn den avkjølte saften. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om én gang i halvtimen.
Appelsinpynt:
Skjær skallet av appelsinen, og strimle det fint. Kok det mykt i sirupen.
Sjokoladesaus:
Bland sjokolademelis, vaniljesukker og fløte i en kasserolle, og kok opp.
Legg is med skje i glass eller på asjetter, og pynt med appelsinskall og litt sjokoladesaus.
Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her
Her får du svært så praktiske kokketips
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
-