Trykk i stykker kardemommekapslene, og ta bort skallet. Riv skallet på sitrusfruktene, og press ut saften. Ha saften, skallet og kardemommen i en kasserolle, og kok inn til halvparten. Avkjøl.
Visp eggeplommer og sukkeret lett og luftig. Kok opp fløten og sirupen. Hell den varme fløten i små skvetter ned i eggedosisen uten kraftig visping.
Sil deretter inn den avkjølte saften. Kjør blandingen i en ismaskin, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør om én gang i halvtimen.
Appelsinpynt:
Skjær skallet av appelsinen, og strimle det fint. Kok det mykt i sirupen.
Sjokoladesaus:
Bland sjokolademelis, vaniljesukker og fløte i en kasserolle, og kok opp.
Legg is med skje i glass eller på asjetter, og pynt med appelsinskall og litt sjokoladesaus.
Lyst til å lage en annen iskrem er oppskriftene her
Her får du svært så praktiske kokketips