Hylleblomst smaker perfekt midtvinters siden den har med seg alt det gode fra sommeren. Det er Mie Dahlmann Jensen som produserer økologisk hylleblomstsirup og utblandet hylleblomstdrikke på Akkerhaugen i Telemark, som har tipset om denne oppskriften. Hun er opprinnelig dansk og siden danskene har lengre erfaring med å utnytte denne fantastiske ingrediensen kommersielt, har hun tatt denne kunnskapen med seg til Telemark.
Her bruker hun både lokalt økologisk dyrket hylleblomst, fra Rinde Gård, men også økologisk hylleblomst fra Fyn i Danmark. Hun lager hylleblomstdrikke (kalt Hyllest) etter nøyaktig samme oppskrift, men tapper dem i forskjellige flasker og det er artig å smake den subtile forskjellen. De danske blomstene gir en ørliten større munnfølelse.
Men i oppskriften er det sirup som er brukt. Og den kan erstatte sukker i mange oppskrifter, både salte og søte.
Prøv gjerne denne kaken med hylleblomst
Hylleblomstsmak i drinker er veldig populært.
Se våre drinkoppskrifter med hylleblomst
Hvis du bruker hylleblomstsirup i stedet for hylleblomstlikør, får du en drink med lavere alkohol.