Med rask eplekompott og sitronkrem er denne pannekakedesserten gjennomførbar også midt i uka. Om pannekaker og krem høres mektig ut, vil du bli overrasket over hvor frisk denne desserten faktisk er. Og erstatter du kremfløte med cottage cheese, kesam eller yoghurt, kan du sågar servere dem til frokost.
Pannekaker med eplekompott og sitronkrem
Det er en grunn til at alle elsker pannekaker. En av dem ser du her
Pannekaker med eplekompott og sitronkrem
Fremgangsmåte
Pannekaker:
Visp egg og melk lett sammen. Tilsett hvetemel, salt og vaniljesukker, og bland til en jevn røre. Tilsett fløten, og la stå i 10 minutter. Bland hakkede valnøtter og perlesukker. Stek tynne pannekaker som legges på asjetter. Strø over litt av valnøttblandingen på pannekakene, og legg litt kompott og sitronkrem ved siden av pannekakene.
Eplekompott:
Skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i biter. Bland eplebiter, vann, sitronsaft og sukker i en kasserolle, og småkok til eplebitene er møre. Ha i vaniljesukker og kardemomme.
Sitronkrem:
Visp fløten stiv. Tilsett melis samt sitronsaft og -skall. Sett i kjøleskap til servering.
Se våre andre oppskrifter på pannekaker
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
83 POENG