Sett ovnen på 175 °C.
Visp egg, sukker og vaniljesukker lyst og luftig.
Smelt smør i en gryte, ha i melken, og bland sammen med eggeblandingen.
Bland hvetemel, bakepulver, kardemomme og salt i en bolle. Tin tyttebærene, og vend dem ned i melblandingen. Vend deretter alt forsiktig inn eggeblandingen.
Hell røren i en smurt form med avtakbar kant, ca. 22 cm i diameter. Stek kaken midt i ovnen i ca. 20–25 minutter.
I mellomtiden lager du kokostoscaen. Smelt smør i en gryte, og rør inn de andre ingrediensene. Bland godt, og la koke noen minutter.
Ta ut kaken etter ca 20 minutter, sett ovnen på 200 °C, og plasser ovnsristen ett trinn opp. Smør kokostoscaen over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen, og stek i ytterligere 5–10 minutter til den er gyllenbrun.
Ta ut kaken, og la den avkjøle.
Tips:
Du kan fylle kaken med pisket kremfløte for ekstra saftighet.
Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Få ukens kake som nyhetsbrev