Ukens kake

Mandelbunn med appelsinkrem

Denne kaken kan du nyte gjennom hele påsken

Denne kaken kan du nyte gjennom hele påsken

Og når du er lei av appelsiner, kan du velge sitron eller en annen syrlig frukt som smakstilsetting.
Aase E. Jacobsen
22 Mars 2018 - 12:00

En mandelbunn er rett og slett genial, for med en slik kan du trylle fram de lekreste smakskomposisjoner. Smeltet sjokolade, syltetøy blandet med krem, ja sågar sjokoladepålegg eller Hapå smaker godt på toppen. Du trenger derfor bare denne kaken i påsken. Har du ikke muligheter for å kverne mandler, kan du gå for mandelmel.

Se våre andre oppskrifter med mandler

Og liker du ikke mandler, kan de erstattes med andre nøtter som hasselnøtter eller valnøtter. 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev  

Mandelbunn med appelsinkrem

Mandelbunn med appelsinkrem

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn.

Ha deigen i en smurt form - 22-24 cm. i diameter. Stek bunnen ved 160 grader i 30-40 minutter. Avkjøl på rist. 

Appelsinkrem:
Pisk fløten til krem og bland med vaniljekrem og revet appelsinskall. Dekk kaken med kremen. Pynt med appelsinstrimler og gjerne noen sitronmelisseblader.

Slik lager du vaniljekrem selv

Tips:
For ekstra smak, kan du blande litt appelsinlikør med appelsinjuice og dynke bunnen med.

Tips:
Du kan godt erstatte de malte mandlene med mandelmel. Det gir en finere konsistens på bunnen. 

Flere deilige kakeoppskrifter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten
Dagens rett

Inviter på denne franskinspirerte lammegryten

Varm og full av smak, men likevel lett å lage - dette er en perle av en søndagsmiddag som alle kan klare å få til.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene
+
Tester

Denne håndfullen med pinot noirer imponerer stort, men det er mer enn dette blant de mer enn 1000 nyhetene

Marsnyhetene byr på en rekke legender og viner med legendepotensial fra mange vinområder og druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden
+

Bruno Paillard: Ingen over ingen ved siden

Alice Paillard viderefører faren Brunos 40 år gamle filosofi som aldri har vært mer aktuell enn nå. Den kommer fullt til uttrykk gjennom deres NPU – nec plus ultra – den optimale champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du marsutgaven 2025 av Apéritif magasin

København byr på koreansk mattempel og drikken du får der, finnes også i Norge. Både El Salvador og Valpolicella besøkes, og naturvinens framtid diskuteres også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie
+
Godbiter i pollisten

Leser du Sjøfareren, er det dette du skal ha i glasset - vi snakker om viner som skriver verdenshistorie

Boka som velfortjent har tatt Norge med storm, fortjener også noe unikt i glasset. Mer unikt enn dette skal du lete lenge etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser
Dagens rett

Denne suppen er den reneste medisin for alle sanser

Knallgul, sødmefylt og varmt krydret med ingefær som i seg selv er den beste medisin mot forkjølelse. Oppskriften er superenkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften
Dagens rett

Når torsken kommer som skrei, må du prøve denne oppskriften

En virkelig delikatesse er hva vi varter opp med som dagens rett - som blir ekstra godt med filet fra skreins kraftige ryggstykke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her