Nå når de norske eplene fyller fruktdiskene, må vi nyte dem så ofte vi kan. Denne eplekakeoppskriften skiller seg først og fremst ut ved at det ligger et tykt og godt lag med vaniljekrem under eplene.
Denne eplekaken vil du elske
Fylt eplekake
Fremgangsmåte
Ha smør og mel i en foodprosessor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke en foodprosessor, så bruk hendene.
Samle deigen på bakebordet, pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Del deigen i to og trykk halvparten ut i en godt smurt form.
Trykk deigen også opp langs kanten. Fordel vaniljekremen over. Skrell eplene og skjær dem i tynne ringer eller båter og legg dem oppå vaniljekremen. Strø over mandelflak.
Kjevle ut den andre halvparten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene. Stek kaken på nederste rille på 200°C i ca. 30 minutter.
Dryss gjerne over litt melis før servering.
Tips1:
Serveres kald eller lun f.eks. med litt bær til.
Tips2:
For at kaken skal se ut som på bildet, dropper du rett og slett "topplokket" og drysser malt kanel og sukker over eplene før du setter kaken i ovnen.
Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her
Her finner du veldig mange kakeoppskrifter
Se våre andre kakeoppskrifter med epler
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.50 l Pris: 234.90 kr Bestillingsutvalget90 POENG