Har du bringebær fra skogen i fryseren, er det nå du skal bruke dem. Når bringebærene får steke sammen med kakebunnen blir det ekstra godt. Men du kan også gjøre som på bildet, altså å spare bringebærene til pynt.
Bringebærkake med spelt

Denne deilige kaken rører du sammen på et øyeblikk
Bringebærkake med spelt

Fremgangsmåte
Kakebunn:
Ha alle ingrediensene til kakebunnen i en kjøkkenmaskin med hakkekniv. Kjør maskinen ved full hastighet i ca. 1 1/2 minutt. Ha massen i smurt form på 18-20 cm i diameter.
Fordel pinjekjerner eller hakkede mandler i formen og dryss bærene over.
PS. Du kan også spare bringebærene til pynt.
Stek kaken på nest nederst rille ved 180 grader i ca. 35 minutter. Dryss hakket sjokolade over kaken i det den tas ut av ovnen. Dryss eventuelt meis over.
Tips: Serveres kaken lunken, gjerne med vaniljeis, vaniljekrem, fløtekrem eller rømme til.
Se våre andre oppskrifter på feststemte kaker
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG