Ukens kake
Bruk de norske plommene mens du kan. Denne desserten vil du elske
Foto: (Mette Randem)

Bruk de norske plommene mens du kan. Denne desserten vil du elske

En vri på tilslørte bondepiker smaker fantastisk samtidig som den er lett å lage.
Aase E. Jacobsen
10 September 2016 - 13:50

Tilsløringen av plommene i dette tilfellet, består av fyldig yoghurt og brødsmuler. En utmerket måte å bruke opp daggammelt brød eller også rester etter kaker uten krem eller glasur. Husk bare at da må du holde litt tilbake på sukkeret. Men ellers er dette en veldig frisk dessert som ikke minst har lite sukker, for det meste det naturlige fra frukt og yoghurt. 

Du kan også prøve ekte bondepiker som er med epler 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev   

Tilslørte bondepiker med plommer

Tilslørte bondepiker med plommer

Fremgangsmåte

  1. Ha plommer i en kjele med vann. Kok opp og la dem koke i 3-4 minutter. Sil av kokevannet. Fjern steinene i plommene og mos godt. Smak eventuelt med sukker om plommene er sure.
  2. Tips: Du kan også bruke plommesyltetøy.
  3. Ha brødrasp, sukker og kanel i en tørr stekepanne og stek i 2-3 minutter til det har fått fin farge.
  4. Tips: Du kan også bruke tørkete kakesmuler eller søt kjeks. Da trenger du ikke ekstra sukker. 
  5. Legg plommene nederst i fire serveringsglass. Deretter brødraspet.
  6. Bland yoghurten med limeskall og legg på toppen.
  7. Tips: Bruk gjerne gresk naturellyoghurt, den har mye mer smak og er fetere enn den vanlige.
  8. Dryss over litt revet mørk sjokolade.

Se alt det andre du kan lage med plommer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sveits’ hemmelige vinskatt
+

Sveits’ hemmelige vinskatt

Sveits er kjent for høye priser, men for vin er det faktisk mulig å finne gode kjøp i både midtre og høyere prisklasse, og viner som konkurrerer med de beste. Graubünden i det østre Sveits er ett eksempel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det
+

Er det franske kjøkken dødt? Noen toppkokker mener det

Macrons regjering ønsker at Frankrikes unge kokker skal finpusse sitt håndverk utenlands. Holder ikke det franske kjøkken koken lenger?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her