Ukens drink
Ferdigmiksete drinker er kommet for å bli. Disse er så nær det du får i en bar, som mulig
Foto: (Julie H. Amundsen)

Ferdigmiksete drinker er kommet for å bli. Disse er så nær det du får i en bar, som mulig

Prøv en av disse ferdigdrinkene og bli overrasket. Nå du ikke orker å mikse selv eller når du trenger et hendig format for utendørsfesten.
Aase E. Jacobsen
07 August 2020 - 13:00
 

Bareksten Gin Spritz by 7F er laget av Stig Barekstens premierte gin og bitter som er blandet med sukker og sitron og så tilsatt kullsyre, under nøye overvåking av ginmesteren og den tidligere bartenderen selv.

Den har bare 5,5 prosent alkohol og er klar til å nytes – uten isbiter. Det er praktisk om festen finner sted ute. Men om du ikke liker å drikke av boksen, kan den selvsagt nytes fra glass som enhver annen spritz.

Her finner du oppskrifter på ulike spritz-drinker

 

Den er i det tørrere og mer seriøse hjørnet, så om du er blant dem som liker drinken litt mindre bitter, er Lervig Yuzu Gin'n'Tonic tingen. Yuzusmaken gir den en litt annen type gin-tonic-karakter og selv om den rent teknisk sett har mindre sukker enn Barekstens utgave, oppleves den søtere. Begge disse drinkene finnes i basis, i henholdsvis 180 og 313 polutsalg.

Det danske kultdestilleriet Empirical Spirits har to ferdigmikset drinker for salg på polet som riktignok må bestilles, men som er vel verd å vente på, for dette er både eksperimentelt, forseggjort og svært velsmakende. Likevel er både Empirical Spirit Can 01 og Empirical Spirit Can 02 mer som alternativer til vin enn som cocktails i klassisk forstand.

 
 

Alkoholen kommer fra rødbeter som er gjæret med belgisk saison-gjær og deretter destillert. Den første boksen inneholder er tilsmakt med kaldbrygget milk oolong-te, saft og destillat av stikkelsbær, te av ristet bjørk samt destillat av granskudd og grapefrukt.

Det har gitt en sammensatt aroma med innslag av litt sevje og brent tre. Den byr på god fruktighet og friskhet samt fin tørrhet fra te-tanninene. Et spennende følge til fermentert og ikke for sterk mat og et alternativ til smaksrik hvitvin.

Den andre boksen har fått smak av skyggekirsebær, solbærskudd, valnøttre og furukongleskudd. Det har gitt en helt annen stil, med fint preg av kirsebærsødme og god mykhet. En veldig kul og smaksrik ikke helt tørr, men likevel frisk ferdigdrink som kan erstatte en lettere rødvin til alt fra pasta, lam, vegetar og ost.

Ingen av dem er tilsatt sukker, så sødmen du føler særlig i den rosa boksen er helt naturlig. Den har dessuten litt mindre alkohol enn den andre.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her