Ukens drink
Slik piffer du opp pilsneren

Slik piffer du opp pilsneren

Det er ikke mye som skal til for å løfte selv et ganske kjedelig øl. Prøv denne drinkoppskriften.
Redaksjonen
25 November 2015 - 16:01

Denne drinken er signert den kjente bartenderen Monica Berg og stod på kartet da hun drev baren Aqua Vitae i Oslo. Du stusser kanskje over navnet på drinken. Ifølge Monica er den kalt opp etter en nederlandsk venn og er inspirert av en tur på byen i Antwerpen. Hun røper at begge elsker Angostura. 

Les mer om Monica Berg

Det er blant annet Angostura som gir drinken det lille ekstra. Oppskriften er ellers en utmerket måte å gi helt ordinært øl et ekstra kick samtidig som det er en drink med balansert alkoholinnhold. Her er det altså bare øl med butikkstyrke, en dæsj bitter og litt likør som sørger for alkoholen. 

Navnet kan kanskje virke forvirrende, for mange forbinder sour også med øl. Men drinken har altså  ingenting med surøl å gjøre. 

Den skiller seg også fra en sour siden disse drinkene har sterkere vare som base. 

Se våre oppskrifter på sourdrinker 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Voerman Sour

Voerman Sour
Ingredienser

2 cl Angostura Bitter
2 cl Bols Amaretto
2 cl friskpresset sitronsaft
2 cl sukkerlake (2:1)
Carlsberg/lys lager

Fremgangsmåte

Ha bitter, likør, sitronsaft og sukkerlake i en shaker med is. Rist godt og sil over i et rocksglass med is. Topp opp med Carlsberg/lager.

 

Mikset av Chris Grøtvedt, The Thief

Foto: Julie H. Amundsen 

Sendt inn av Monica Berg

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her