Tikidrinker er fortsatt veldig populære, og denne oppskriften er signert Egill Örn Hermannsson på Aku Aku, Oslos fremste tikibar.
Dette er en av verdens beste tiki-barer
Rom er helt nødvendig i en tiki-drink, og romen som Egill har valgt til ukens drink er bestselgeren på Systembolget, nemlig Plantation Grande Reserve fra Barbados. Det som skiller den fra andre fatlagrete romtyper er at den først er modnet to år i bruke gamle bourbonfat på Barbados, og dernest ett år i fransk eik i det langt kjøligere klimaet i Cognac, Frankrike.
Mai tai er den aller mest berømte tiki-drinken
En annen, men ikke like kjent klassisk ingrediens i tikidrinker, er falernum som er en krydret alkoholsvak mandel- og romlikør.
Denne likøren er ikke å få kjøpt på polet, men du kan faktisk lage den selv. Bare følg oppskriften nedenfor. Har du ikke tid til å vente på at den skal bli ferdig, kan du erstatte den med en mandellikør som amaretto selv om disse likørene mangler krydderelementet.
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev