Den er så enkel som en drink kan bli - bare stout (eller porter) og vin med bobler, og for mange sikkert utenkelig å mikse øl og vin. Men prøv, du blir overrasket over hvor godt det smaker.
Denne drinkklassikeren ble skapt som en sørgedrink i forbindelse med dronning Victorias prinsgemal Alberts død i 1861 - derav den svarte fargen.
Men siden mange velger å utnytte de to ingrediensenes ulike tetthet når de mikser drinken, kan du få et todelt utseende hvis du heller forsiktig og ikke rører. Du kan følge oppskriften, eller helle boblene først og deretter stouten forsiktig til slutt.
Stout (og porter) kommer i flere utgaver, fra de sterke og søtlige til de lettere og tørrere, og sågar uten alkohol. Det samme gjelder boblevinen som kommer i en enda større bredde, men om ølet er av det sødmefylte slaget, bør vinen være knusk tørr, av typen brut nature.
Den originale oppskriften tilsier 50/50 øl og vin, men her kan du eksperimentere deg fram til din favorittmiks.
Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste
Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev