Ukens drink

Alma Latina

Denne drinken skal være med i verdensfinalen - du lager den enkelt hjemme

Denne drinken skal være med i verdensfinalen - du lager den enkelt hjemme

Klarer du ikke velge mellom daiquiri, pina colada og mojito! Her får du alle tre i en og samme drink, og navnet har en dypere mening enn bare å behage.
Aase E. Jacobsen
21 Mars 2020 - 14:00

Myntebladene  kommer fra mojito, ananas og kokos fra pina colada og sitrus fra daiquiri. Og det alle de tre drinkene har til felles er rom. 

Slik lager du kokossirup selv

I denne komposisjonen har bartender Antonio Fonseca på Tre 23 Bar i Bergen, brukt Barcardi 8 som er en fatlagret rom. Dermed kommer mer sødme inn i drinken. 

Les den dramatiske historien om da Bacardi forlot Cuba

Det er treenighet som er inspirasjonen for denne drinken som vant den norske finalen i Bacardi Legacy - drinkkonkurransen som samler deltakere fra alle verdenshjørner til verdensfinale i Miami som opprinnelig var planlagt til mai i år, men som nå er utsatt på ubestemt tid. Og trenigheten i dette tilfellet er altså de tre mest kjente romklassikerne av alle.

Men Antonio ga seg ikke med det. 

- Jeg ønsket å beholde den forfriskende smaksopplevelsen ved å tilsette noe helt annet og samtidig gi drinken en touch eleganse som jo er kjennetegnet for en klassisk drink. Elegansen fant jeg i fino sherry, forklarer han.

Den glade vinner Antonio Fonseca (tv) sammen med James Greig fra Bacardi Norge.

En dypere mening

Antonio forklarer navnet på drinken slik: Alma betyr sjel - og det er knyttet til en av betydningene av treenighet. Den andre betydningen er knyttet til selve ordet - et triangel er det sterkeste formen som finnes. Og for Antonio symboliseres det med mot, utholdenhet og det å feile. - disse tre ordene utfyller hverandre og hver eneste beslutning og handling vi gjør i våre liv. 

- Siden jeg deltok i Bacardi Legacy i 2017, har alt i livet mitt forandret seg og jeg kan underskrive på at disse tre ordene betyr mye for meg. Det er lett å håndtere mot og utholdenhet, men det siste, det å feile, er mye vanskeligere, forklarer han og fortsetter:

- Jeg vil bruke denne seieren til å rette søkelyset på hva det å feile kan føre til, som depresjoner. Derfor vil jeg snart sette igang en diskusjon om dette med håp om at folk får hjelp til å åpne seg og snakke om det som er vanskelig. Vi har alle våre mørke stunder, våre demoner som vi må bli kvitt. Vi står i dette sammen, så la oss hjelpe dem som trenger hjelp.

En drink trenger altså ikke bare være en drink - og en bartender er per definisjon i mange tilfeller viktigere enn psykologene. Så la oss håpe at barene snart kan åpne sine dører igjen.

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her