En tykk suppe kalles gjerne chowder i USA eller curry i Asia. I denne oppskriften begge tradisjonene kombinert. I stedet for fløte er kokosmelk den jevnende ingrediensen. De revne gulrøttene og peanøttsmøret gjør også sitt til at suppen blir tykk. Om den oppleves for tykk, er det bare å tynne ut med mer kraft eller vann. Og hvor mye chilikick du ønsker, bestemmes av mengden sriracha. Eller rød thaicurry-paste.
Dagens rett
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker
Foto: (freeskyline)
En fyldig suppe som denne kombinerer norske skalldyr med asiatiske ingredienser
Den er dessuten så mettende at du ikke trenger annet enn dessert etterpå.
Aase E. Jacobsen
28 Januar 2023 - 00:00
Tykk suppe med kokosmelk krabbe eller reker
Fremgangsmåte
- Kok opp kraft og lime (saft og skall) eller sitrongress (knust med flatsiden av en kniv). La trekke i 5 minutter.
- Tilsett sriracha og peanøttsmør i kraften og rør jevnt før kokosmelken tilsettes.
- Kok opp.
- Tilsett finrevne gulrøtter, finhakket vårløk og hvitløk.
- La trekke i 10 minutter.
- Like før servering tilsettes finhakket ruccula.
- Tilsett krabbekjøtt eller reker og ta kjelen av varmen.
- Ha i koriander og server med ris eller brød på siden.
Vi byr på veldig mange deilige supper
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Forsiden akkurat nå