Finn frem cocktailparaplyene, den mest fargerike og morsomme drinkpynten, cocktailshakeren og lag en mengde isbiter. Her skal nemlig vinterens kalde, mørke dysterhet feies bort med lekende, fruktige og farlig fristende tiki-drinker!
Tiki-drinker har sitt utspring i det tropiske, så her er det bare om å gjøre å bunkre opp med
herlige romtyper , lime, kokos, ananas, og forskjellige deilige tropiske fruktjuicer.
Du kan jo også stikke innom bruktbutikken og se om du finner noen morsomme drinkglass med tiki-mønster som du kan servere drinkene i?
Dersom du ikke skulle finne mango- eller papayajuice i butikken, kommer du likevel langt med vanlig tropisk juice, frisk ananas og en kokosnøtt.
Tiki er egenetlig en polynesisk gud som kan ta mange former, og drinkene er ment å kunne forme seg etter menneskene som er tilstede, så la derfor ditt kunstneriske gen få fri utfoldelse.
Den første tiki-baren så dagens lys i Hollywood i 1933, og Don The Beachcombers Restaurant ble raskt kjent for sine eksotiske kreasjoner. I dag er tiki-drinker noen av de hotteste drinkene du kan bestille over hele verden.
Skal du først lage en skikkelig tiki-drink kommer du ikke utenom god rom. Rom ble dog ikke laget på én dag -
les mer i denne artikkelen .
Apéritif har testet både lys og mørk rom og du kan se hvordan din favoritt gjorde det i disse artiklene:
Ingredienser
3 cl appelsinjuice
3 cl cranberryjuice
Fremgangsmåte
Fyll en cocktailshaker halvfull med is og ha i alle råvarene.
Rist godt og sil over i et highballglass med is eller et tiki-inspirert glass.
Pyntes gjerne overdådig med appelsinskive, fersken, parasoll, eller annet tropisk-inspirert du måtte ha for hånden.