Mat
Foto: (Matprat)
Fisk eller kjøtt til hovedrett?
Redaksjonen
11 Februar 2017 - 02:01
Breiflabb med stekt sopp og rødvinsmør
Fremgangsmåte
- Rødvinsmør:
Surr sjalottløk og timian i smør. Tilsett rødvin og fiskekraft og kok inn til det halve. Sil sausen og pisk inn smøret. Smak til med salt og pepper. - Breiflabb:
Stek breiflabbfileten hel i en blanding av smør og olivenolje. La den surre noen minutter på svak varme. Dryss salt og pepper på og skjær den i serveringsstykker. - Soppblanding:
Stek soppen sammen med løk, timian, litt salt og pepper.
Server soppblandingen til den stekte breiflabben sammen med rødvinsmøret og bakte poteter.
Se våre andre oppskrifter på breiflabb
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
81 POENG
-
Kalvestek i gryte
Fremgangsmåte
- Gni steken med salt og pepper, brun den raskt i smør i gryta.
- Vend den i urtekrydder og sett i steketermometer. Slå på vann og fløte, og la den trekke på kokepunktet i ca. 1 ½ time til steketermometeret viser 65 grader.
- Ta den opp og la steken hvile (i minst 20 minutter) mens du lager sausen.
- Saus:
Sil kraften, kok opp og tilsett maizennajevning. - Ha i syltet pepper og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
Server steken med for eksempel asparges og fløtegratinerte grønnsaker.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå