Mat
Foto: (Matprat)
Disse dessertene klarer alle å lage
Redaksjonen
11 Februar 2017 - 02:01
Kokos- og rømme panna cotta
Fremgangsmåte
- Kok opp kokosmelk, sukker og melk.
- Legg gelatin i kaldt vann i fem minutter. Kryst ut mest mulig vann og rør den ut i kokende vann.
- Hell blandingen deretter i melken og rør godt. Avkjøl i iskaldt vann.
- Pisk seterrømmen og brett den forsiktig i melkeblandingen.
- Fordel i porsjonsskåler eller hell i en vakker serveringsbolle.
- Ananas- og mango-salat:
- Skrell mango og ananas og skjær i terninger, 1x1 cm.
- Rør sukkeret ut i limesaften og bland med tabasco. Hell over frukten sammen med urtene og bland godt.
Server salaten ved siden av eller legg et lag oppå panna cottaen.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Slik lager du panna cotta
Fremgangsmåte
- Gelatinplatene må bløtlegges i kaldt vann i 5 minutter før bruk.
- Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha frøene og hele vanlijestangen i en tykkbunnet kjele med fløte og sukker.
- Kok opp blandingen forsiktig mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
- Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 2 timer før servering.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server desserten med litt frisk bærsaus og bjørnebær. Kan lages 1-2 dager før servering.
Panna cotta er en klassisk italiensk dessert som egentlig betyr "kokt fløte".
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Forsiden akkurat nå