Har du ikke hummerkraft eller konsentrat, kan du bruke skalldyrkraft.
Selv har jeg brukt de geniale produktene fra bCulture - nærmere bestemt deres sjøkrepsgarum. Det betyr skalldyrkraft laget av hodene og klørne fra sjøkreps. som mer fermentert. Garum er Antikkens svar på thailendernes fish sauce. En svært intens og konsentrert ingrediens som du bare trenger litt av og som på grunn av fermenteringen har masser at umami.
Appelsin og chili balanserer den konsentrerte smaken og smøret runder av.
Dette liker torsken veldig godt. Det er nesten så du ikke trenger tilbehør, men noe grønt ved siden av bør du absolutt unne deg.
bCulture-produktene får du inntil videre kjøpt gjennom noen få utvalgte butikker som Annis i Bjørvika. De er absolutt verd den ekstra turen (der får du også kjøpt både torsk og skalldyr).
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig