Det er mascarponen som gjør tiramisu så mektig. Med minst 75 prosent fett er vi svært nær smør. Det er også grunnen til at tiramisu smaker så godt. Fett har en utrolig evne til å løfte fram smak, i dette tilfelle av kaffe. Og gjerne en klunk med amaretto om du har det i barskapet.
Ukens kake
Foto: (Caroline Tengen)
Når tiramisu blir bløtkake, passer den perfekt på et hvert kakebord
Tiramisu går alltid i en egen mage, for det er mektige saker. Derfor kan det være lurt å lage den som en bløtkake. Da blir det nok til flere.
Aase E. Jacobsen
13 Juni 2024 - 10:00
Tiramisu-ostekake
Fremgangsmåte
- Miks fingerkjeksen og tilsett smeltet smør.
- Trykk ut blandingen i en springform, ca. 20 cm i diameter. Sett i fryser.
- Kok opp vannet og tilsett pulverkaffen.
- La avkjøles og tilsett eventuelt amaretto. Sett til sides.
- Skill eggene, og ha plommer og hviter i hver sin skål.
- Visp eggeplomme, melis, glykosesirup og vaniljesukker luftig. Tilsett mascarpone og visp sammen.
- Visp fløten i en separat bolle og bland den inn i røren. Tilsett deretter 1 ss av kaffen.
- Visp eggehviten til et fast skum som du vender inn i røren.
- Hell 1/3 av mascarponekremen over kjeksbunnen og la stå i fryseren i minst 1 time.
- Ta formen ut av fryseren.
- Dypp kjeksen raskt i kaffen og legg på ostekaken.
- Hell ytterligere 1/3 av kremen over kjeksen og la stå i fryseren i en time.
- Sett resten av kremen i kjøleskap.
- Visp den deretter opp og hell den i en sprøytepose med rund tupp.
- Ta ut kaken og sprøyt kremen på toppen. La stå i fryseren i en time.
- Ta ut ostekaken 15 min. før servering, og sikt over kakao.
Se våre oppskrifter på tiramisu
ik lager du fingerkjeksene selv
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 319.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
89 POENG
Forsiden akkurat nå