Tilbudet av «surøl» øker kraftig her til lands og understøtter dermed denne
Slik ble testen gjennomført:
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Jennie Haga, Klosteret/Solsiden, Siv-Karin Olsen, Melkebaren, Marie Larsson, Håndverkerstuene, Trine Wiik, Verdeniglasset og Jon Hagevik, Lokk.
Testen ble gjennomført 8. juni og omfatter totalt 47 surøl/spontangjærete øl. Her finner du ølene som holder polstyrke.
Smakingen ble foretatt blindt etter type. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.
Poengskalaen er femdelt:
Meget god kvalitet 90-100p
God kvalitet 80-89p
Middels kvalitet 70-79p
Under middels kvalitet 60-69p
Bør unngås 50-59p
Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.
heftigste øltrenden av alle akkurat nå. Stadig flere bryggerier prøver seg på dette ikke helt risikofrie området.
At det tar tid å etablere et kvalitetsregime for surøl, også når det gjelder å kombinere med frukt, er denne testen god dokumentasjon på. I stor grad kan belgierne si «velkommen etter», men det finnes flere virkelig gode unntak du kan bli kjent med her.
At Rodenbach topper er kanskje ikke så uventet, for dette er et klassisk øl som er i en klasse for seg.
Dog er det den flamske surølstilen en smak som krever tilvenning.
Fruktølene som i stor grad er i den andre enden av surølskalaen, kom ikke like godt ut av denne testen.