Tester

Spesialpoløl og brennevin mars 2017

Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Med disse ølene får du garantert en sterk smaksopplevelse

Og hvis ikke dette er sterkt nok, finnes det mye godt brennevin i spesialbutikkene fra fredag i denne uka.
Aase E. Jacobsen
29 Mars 2017 - 20:33

Britiske Hawkshead Norther Imperial Stout er intet mindre enn et fantastisk godt øl. Men ikke et øl du klarer store mengder av. Det gjelder for så vidt også Stone Brewing Encore Series Stone Bitter Chocolate Oatmeal Stout og Avery Brewing Co. Tweak Bourbon Barrel Aged Coffee Stout. Samtlige er øl som kommer til å gjøre det godt i en kjeller i mange år framover, selv om de færreste klarer å holde fingrene av fatet.                

Noe mer drikkevennlig i dag, men likevel med godt potensial er norskbryggete Kinn Rekved nr. 4 Bresjnev Bordeaux som er et fascinerende øl hvor den flotte stoutkarakteren får følge av rødvinspreg. Veldig godt håndverk.

Det er også det andre norske ølet i toppen, Nøgne Ø Eternal Rest Russian Imperial Stout. Men det vil ha godt av å legges i kjelleren noen år. Og er et ekstremt lagringsdyktig øl.  Det samme kan sies om La Trappe Quadrupel Oak Aged batch 19.    

Det aller mest drikkevennlige (og det mest moderate hva alkohol angår) av toppskårerne er Boon Oude Geuze Vat 79 Monoblend som er en lekkerbisken av det sjeldne i surølklassen. Er du i surølmodus, er det flere godbiter å velge mellom.

På side 2 finner du alle ølene som er smakt

Også brennevinshyllene får påfyll. Blant de 18 som er smakt og som lanseres, er det en cognac, en grappa og to rom som står ut i mengden av for øvrig mange veldig spennende og gode fruktdestillater. De fleste er signert Capovilla - en kultprodusent som lager svært små kvanta, og derfor er også disse flaskene rasjonert. Kun en pr kunde.  

På side 3 finner du alle brennevinene

Her kan du studere hele utvalget av øl og brennevin som kommer i salg og i hvilke butikker de forskjellige produktene kommer 

For å få tak i disse ølene og brennevinene må du altså troppe opp på ett av de sju spesialpolutsalgene: Aker Brygge, Oslo, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord-polet, det på Sandnes Kvadrat eller Bankkvartalet i Trondheim. 

På de neste sidene finner du de 42 testete ølene og de 18 testete brennevinene listet etter poeng. Siden disse produktene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking. Lanseringsstart er kl 10.00 den 31. mars 2017.  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her