Slik ble testen gjennomført:
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere bartenderne Evan Rage, Fyr Bistronomi, Egill Örn Hermannsson og Tyrone Douglas, begge Aku Aku.
Testen, som ble gjennomført 16. august omfatter totalt 20 unge cognacer. Smakingen ble foretatt blindt og i tilfeldig rekkefølge. Panelet fikk ingen opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.
Poengskalaen er femdelt:
Meget god kvalitet 90-100p
God kvalitet 80-89p
Middels kvalitet 70-79p
Under middels kvalitet 60-69p
Bør unngås 50-59p
Antall poeng er fremkommet som et gjennomsnitt av paneldeltakernes evaluering av det enkelte produkts kvalitet.