Tester
Disse sjeldne perlene fra Campania er den beste grunnen til dra på spesialpolet

Disse sjeldne perlene fra Campania er den beste grunnen til dra på spesialpolet

Det er chabliser og italienske hvitviner som fyller opp spesialpolhyllene fra 2. juni, og noen av dem er verd turen alene.
Aase E. Jacobsen
06 Juni 2016 - 10:58

Med chablis grand cru som i mange tilfeller har passert 600 kroner og premier cru på vei mot 400 kroner, er disse vinene ikke lenger de samme gode kjøpene sammenlignet med eksempelvis Sentral-Burgund. 

Men nordmenn er et chabliselskende folkeferd, så etterspørselen stopper neppe av den grunn. I denne månedens spesialpolslipp er det 106 chabliser, først og fremst fra 2014-årgangen.

Og ikke overraskende er William Fevres chabliser i toppform i 2014 som lover veldig godt for dem som dyrker en klassisk chablisstil med god syre, tydelig mineralpreg og balansert alkohol. Spesielt er ultramineralske Cote des Bouguerots en lekkerbisken, om enn ikke like fantastisk som i 2012.

Her kan du lese mer om denne spesielle vinen

Resten av de 200 hvitvinene som legges ut for salg i spesialpolhyllene i morgen er italienere. 

Aller mest imponerende er Cuomos viner som tilbedere av Amalfikysten sikkert har stiftet bekjentskap med på en av kyststripas mange restauranter. Nå er de altså tilgjengelig i Norge - noe som i seg selv er verd en tur innom spesialpolet.

Det er Andrea Ferraioli og Marisa Cuomo som lager disse fantastiske vinene. Foto: bruno bruchi

Livio Felluga er på plass igjen i Norge etter en tids fravær. I tillegg til at toppvinen Terre Alte er på spesialpolet, finnes det også flere og rimeligere viner i bestilling som er verd å snuse på.  

Les om Felluga og andre toppviner fra Friuli

Den får følge av mange andre viner fra Friuli.

Her kan du lese mer om Friuli og ikke minst de røde vinene fra området

Fra Friuli kommer dessuten en av Italias mest etterspurte matvarer

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking.

Nedenfor er de 75 produktene listet etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Lanseringsstart er kl 10.00 den 2. juni 2016. Tema for spesialpolet i april er chablis og italiensk hvitvin. Til sammen drøyt 200 varelinjer legges ut for salg. 

De sju polbutikkene som har varene er Aker Brygge, CC Vest på Lysaker, Valkendorfsgaten i Bergen, Hamar, Sandefjord, Sandnes sentrum og Valentinslyst i Trondheim.  

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées
Ukens drink

Slik mikser du den klassiske drinken Champs-Elysées

Denne franske klassikeren som nå feirer sine første 100 år, mikses med noen av landets fremste ingredienser, cognac og urtelikør. Når den toppes med litt champagne, lever den opp til navnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her