Tagliatelle er en klassisk italiensk pastaform. De brede pastabåndene passer dessuten utmerket til fisk. Duften av den ferdige retten fører umiddelbart tankene til sjø og sommer, hvilket er velkomment nå som vi venter på våren.
Dagens rett
Tagliatelle med sik
Foto: (Istock)
Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.
23 Mars 2023 - 00:00
Tagliatelle med sik
Fremgangsmåte
- Varm opp oljen og stek finhakket løk myk i stekepanna.
- Skjær tomatene i biter, ha dem i pannen og la det småkoke i 5 minutter.
- Fiskefileten skjæres i biter før den legges i pannen og stekes på middels varme i 2-3 minutter.
- Tilsett vinen og smak til med chili, salt og pepper.
- La det steke på middels varme i ytterligere 1-2 minutter til vinen er nesten helt kokt inn.
- Kok opp vann og salt og tilsett tagliatelle. La fosskoke til al dente eller følg bruksanvisningen på pakken.
- Hell av vannet og bland pastaen med sausen. Dekorer med basilikumblader i tynne strimler.
Tips:
Det går fint å bytte ut siken med annen fisk, f.eks. ørret eller laks.
For å fremheve fiskens smak, kan du steke den i ovnen. Legg så fisken i den ferdige sausen. Tilsett fiskekraften, det fremhever smaken.
For en mer smaksrik pasta, avslutt kokingen av tagliatellen 1 minutt før tiden. Hell av vannet, ha pastaen i sausen og la det småkoke sammen i 1-2 minutter.
Du kan blande olivenolje og basilikum i en foodprosessor og helle det over den ferdige retten som garnityr og smaksforsterker.
For en mildere smak kan du erstatte løken med finhakket sjalottløk.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå