- Varm opp oljen og stek finhakket løk myk i stekepanna.
- Skjær tomatene i biter, ha dem i pannen og la det småkoke i 5 minutter.
- Fiskefileten skjæres i biter før den legges i pannen og stekes på middels varme i 2-3 minutter.
- Tilsett vinen og smak til med chili, salt og pepper.
- La det steke på middels varme i ytterligere 1-2 minutter til vinen er nesten helt kokt inn.
- Kok opp vann og salt og tilsett tagliatelle. La fosskoke til al dente eller følg bruksanvisningen på pakken.
- Hell av vannet og bland pastaen med sausen. Dekorer med basilikumblader i tynne strimler.
Tips:
Det går fint å bytte ut siken med annen fisk, f.eks. ørret eller laks.
For å fremheve fiskens smak, kan du steke den i ovnen. Legg så fisken i den ferdige sausen. Tilsett fiskekraften, det fremhever smaken.
For en mer smaksrik pasta, avslutt kokingen av tagliatellen 1 minutt før tiden. Hell av vannet, ha pastaen i sausen og la det småkoke sammen i 1-2 minutter.
Du kan blande olivenolje og basilikum i en foodprosessor og helle det over den ferdige retten som garnityr og smaksforsterker.
For en mildere smak kan du erstatte løken med finhakket sjalottløk.