Arbois DD 2015 er nemlig en blanding av pinot noir og Jura-druene trousseau og poulsard. Dermed får vinen en touch av både blomster og urter.
Den leskende frukten bidrar alle tre med, men på hver sin måte, pinot noir er faktisk tøffingen av de tre.
Takket være en årgang (2015) hvor værgudene var generøse samt Tissot-familiens håndverksmessige tilnærming i vinmark og kjeller, her er det biodynamisk filosofi som gjelder, så må det bli godt.
Les mer om Tissot og andre topprodusenter i Jura her
Denne vinen er laget helt uten svoveltilsetning og er modnet i gamle store trefat. Den er ikke filtrert før flasketapping og vil derfor avgi bunnfall over tid. Den har bare 11 prosent alkohol og skiller seg dermed ut i et hav av stadig mer alkoholsterke rødviner.
Magnum er det ultimate formatet for festen
Den parfymerte stilen gjør vinen til en perfekt partner for gode retter med lam, kylling, kalv eller svin, gjerne litt finere tilberedning.
Selv om den er lekker som få allerede, vil den helt klart utvikle seg videre i en god kjeller. Men på den annen side, hvorfor vente?
Den finnes også i en gunstig priset magnumutgave som kommer til å vekke oppmerksomhet på neste vennefest.
Se alt det andre lekre som Tissot lager
Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev