Kake
Suksessterte med bringebær

Suksessterte med bringebær

Denne sommerlige vrien på favorittkaken suksessterte vil garantert gi suksess. Her er oppskriften.
13 Juni 2013 - 07:10

Utgangspunktet for denne kaken er den populære suksessterten eller gulkake som mange kaller den. Enhver kakebaker burde ha suksessterte i sitt repertoar da den faktisk gir suksess hver eneste gang.

Kremen er utfordringen

I familien vår bakes suksessterte på mange forskjellige måter, men den største utfordringen er alltid å få den gule kremen tykk og god. Fremgangsmåten og smaken på denne gule kremen er farlig lik eggekremen i den kjente og populære kaken til Pascal «Fraisier». Den er nemlig tykk og fin, og kan om du ønsker sprøytes på kaken uten å renne av.

Flere fristende kaker finner du her

Mange mener at man ikke skal koke den gule kremen og at dette er grunnen til at kremen blir ødelagt. Det stemmer ikke helt. Det går helt fint å koke kremen, men det er tiden det tar fra ingrediensene er kalde til kokepunktet nås, som er viktig.

Stavmikseren er redningen

Kokes kremen for fort opp derimot, får du klumper i den og din krem kan være ødelagt. Skulle uhellet skje, kan du redde inn kremen ved å sette en stavmikser i kjelen og mikse den mens du dypper kjelen i iskaldt vann. En stavmikser plassert på kjøkkenbenken er derfor ingen dum ide når du baker denne kaken.

TIPS 1: Hvis du ser at kremen skiller seg etter du har blandet eggekremen i smøret, stopp piskingen og ha kremen i en ildfast lav form og sett denne i fryseren i noen minutter. Når den kommer ut, bruker du stavmikser på den og du får antakeligvis reddet din krem. Se flere kokketips

TIPS 2:  Er du nybegynner men har likevel lyst til å prøve deg på en eggekrem? Da skal du vite at tykkbunnete kjeler gir en bedre kontroll på varmen enn kjeler med tynn bunn. Se flere kokketips

Bringebærsuksess

Bringebærsuksess

Fremgangsmåte

  1. Nøttebunn:
  2. Sett ovnen på 180 grader.
  3. Hakk mandler og mel fint i en foodprosessor.
  4. Pisk eggehviter og halvparten av sukkeret stivt. Ha så i resten av sukkeret og pisk dette til du får en glatt og skinnende marengs.
  5. Vend forsiktig mandelblandingen i marengsen. Hell røren i en 25 cms rund form, og la bunnen steke i 20-30 minutter.
  6. Avkjøl bunnen.
  7. Eggekrem:
  8. Ha eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljestang (vaniljesukker) i en kjele. Varm opp dette ved medium varme til sukkeret løses opp.
  9. Forhøy varmen noe og rør godt i kremen mens den blir stadig tykkere. Når kremen kommer opp mot 80 grader, begynner den å tykne. Pass på å røre godt slik at den ikke klumper seg eller brenner seg.
  10. Når kremen koker, rører du godt i et halvt minutt og tar kjelen av varmen.
  11. Ha kremen i en skål og dekk til med plastfolie slik at overflaten ikke tørker.
  12. Sett kaldt. Gjerne natten over.
  13. Pisk smør hvitt. Ha i den tykke avkjølte eggekremen og pisk dette sammen. Ikke overpisk da kan kremen bli kornete. Kremen skal være fløyelsmyk og glatt i konsistens. Den smelter på tungen.
  14. Servering:
  15. Ha kremen over kakebunnen og sett kaken kjølig. Før servering legger du bringebær på.

TIPS: Hvis du ser at kremen skiller seg etter du har blandet eggekremen i smøret, stopp piskingen og ha kremen i en ildfast lav form og sett denne i fryseren i noen minutter. Når den kommer ut, bruker du stavmikser på den og du får antakeligvis reddet din krem.

TIPS2: Er du nybegynner men har likevel lyst til å prøve deg på en eggekrem? Da skal du vite at tykkbunnete kjeler gir en bedre kontroll på varmen enn kjeler med tynn bunn.

Her finner du oppskrifter på flere deilige terter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her