Utgangspunktet for denne kaken er den populære suksessterten eller gulkake som mange kaller den. Enhver kakebaker burde ha suksessterte i sitt repertoar da den faktisk gir suksess hver eneste gang.
Kremen er utfordringen
I familien vår bakes suksessterte på mange forskjellige måter, men den største utfordringen er alltid å få den gule kremen tykk og god. Fremgangsmåten og smaken på denne gule kremen er farlig lik eggekremen i den kjente og populære kaken til Pascal «Fraisier». Den er nemlig tykk og fin, og kan om du ønsker sprøytes på kaken uten å renne av.
Flere fristende kaker finner du her
Mange mener at man ikke skal koke den gule kremen og at dette er grunnen til at kremen blir ødelagt. Det stemmer ikke helt. Det går helt fint å koke kremen, men det er tiden det tar fra ingrediensene er kalde til kokepunktet nås, som er viktig.
Stavmikseren er redningen
Kokes kremen for fort opp derimot, får du klumper i den og din krem kan være ødelagt. Skulle uhellet skje, kan du redde inn kremen ved å sette en stavmikser i kjelen og mikse den mens du dypper kjelen i iskaldt vann. En stavmikser plassert på kjøkkenbenken er derfor ingen dum ide når du baker denne kaken.
TIPS 1: Hvis du ser at kremen skiller seg etter du har blandet eggekremen i smøret, stopp piskingen og ha kremen i en ildfast lav form og sett denne i fryseren i noen minutter. Når den kommer ut, bruker du stavmikser på den og du får antakeligvis reddet din krem. Se flere kokketips
TIPS 2: Er du nybegynner men har likevel lyst til å prøve deg på en eggekrem? Da skal du vite at tykkbunnete kjeler gir en bedre kontroll på varmen enn kjeler med tynn bunn. Se flere kokketips