Oppskrifter med lam på grillen
Lammekoteletter med sitronmynte-salsa verde
Fremgangsmåte
- Sitronmynte-salsa verde:
Bruk en foodprosessor eller mikser til å blende mynte, bladpersille, sitronskall og -saft, sjalottløk, kapers, hvitløk, salt og chiliflakene. Mens motoren kjører tilsetter du sakte oljen og blander til du får en grov salsa. - Hell over i en liten bolle, dekk til med plastfilm og trykk filmen ned på overflaten av salsaen for å hindre misfarging.
- Tips:
Salsaen kan lages opptil fire timer i forveien. Sett den i så fall i kjøleskapet. Ta den ut og la den varmes opp til romtemperatur og rør om før servering. - Lammekoteletter:
Pensle begge sider av lammekotelettene lett med olje, og krydre begge sider med salt og pepper. La kotelettene ligge i romtemperatur i 15-30 minutter før grilling. - Gjør grillen klar for direkte grilling over middels varme (180-230 °C).
- Børst grillristene rene. Grill kotelettene på direkte middels varme slik du ønsker (ca. 8-10 minutter for medium stekt), snu dem én gang. Ta dem av grillen og la dem hvile i 3-5 minutter.
Server kotelettene varme med en skje salsa på toppen.
Oppskrifter med lam på grillen
Mange herlige oppskrifter med lam
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Lammekoteletter med timian- og hvitløkspotetpuré
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og kok dem i usaltet vann.
- Mos potetene, og bland inn smør, fløte, presset hvitløk og timian.
- Smak til med salt og pepper.
- Krydre lammekotelettene og stek dem raskt på hver side på sterk varme. Etterstek på svak varme ca. 2 minutter.
Server lammekotelettene med potetpureen og en rødvinssaus .
Mange herlige oppskrifter med lam
Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
91 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
Lammekoteletter med siciliansk caponata
Fremgangsmåte
- Caponata: Kutt auberginen i 2 cm tykke skiver og strø over salt.
- La auberginen ligge med salt i 20 minutter, gjerne i et dørslag.
- Skyll av saltet og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm).
- Fres dem i olivenolje i en kjele til lett brune, mens du lager resten til caponataen.
- Vask og rens paprika, løk og stilkselleri.
- Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de begynner å bli brune.
- Ha deretter i kapers, eddik og sukker.
- Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4-5 minutter. Serveres romtemperert.
- Lammekotelettene: Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek på høy varme i litt olje i ca. 2 minutter på hver side til de tar farge.
Legg kotelettene oppå caponataen, hell stekesjyen over og server godt brød ved siden av.
Tips: Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert.
Her finner du mange deilige retter med lammekoteletter
Mange lammeretter fra hele verden finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG