Varm opp en stekepanne på høy temperatur. Ha i olje.
Legg i fisken, skinnsiden ned, og tilsett smøret, press fisken ned med stekespaden så den ikke krøller seg.
La fisken steke et minutt før du skrur ned varmen litt. Stekes videre i ca 2 minutter, avhengig av tykkelse. Vend fisken og la den få litt varme på den andre siden.
Fisken skal være god og sprø på skinnsiden, men kan godt ha en lett rå kjerne. Legg opp fisken med skinnsiden opp.
Tips: Det kan være lurt å skrape fisken under vann, da spruter ikke skjellene.
Gnocchi:
Kok potetene i usaltet vann. Mens potetene er varme presses de gjennom en potetpresse eller sikt.
Arbeid inn eggeplommer, hvetemel og parmesan for hånd eller i en kjøkkenmaskin til en jevn masse som ikke klistrer. Smak til med salt og pepper.
Rull lange, tynne pølser som deles opp i små biter på størrelse med kirsebær.
Kok bitene i godt saltet vann. Når de er ferdige stiger de til overflaten. Løft ut og la dem tørke litt før servering.
Dryss over parmesan og pepper før servering.
Tips: Gnocchiene kan du gjerne koke ferdig på forhånd, ha på litt olje og stek dem sammen med soppen de siste minuttene.
Ristet sopp:
Fres løk blank i smør. Tilsett soppen, skru ned varmen og stek videre til soppen er gylden. Krydre med salt og pepper. Ha i bladpersille rett før servering.
Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.
Med Poppy lover Xuseen og Thomas Ramse-Miskell fargerikt mangfold, nytelse og glede, og at det alltid er en colada og en frozen på menyen. Samt ikke minst fullgode alkoholfrie alternativer og velvalgte viner.
Det er Matprisen som deler ut ulike bærekraftpriser, som (omsider) fant Halvar Ellingsen og hans team i Vesterålen denne prisen verdig. Det gjorde også Norges vel når de skulle dele ut sin Gründerpris for 2024.